1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati će sledeće godine prikazati tri nova modela
Maserati će sledeće godine prikazati tri nova modela
1

Maserati će sledeće godine prikazati tri nova modela

255
1
Podelite sa prijateljima:

Iduća godina biće vrlo važna za italijansku marku.

Maserati će 2022. godinu otvoriti sa startom komercijalne karijere modela Grecale. Reč je o SUV-u koji je baziran na Giorgio platformi (koju koristi i Alfin duo Stelvio/Giulia). Maseratijev model trebalo je da vidimo ove godine, ali su Italijani odlučili da odlože debi zbog teške situacije sa nabavkom poluprovodnika i mikročipova.

Dolazak Grecalea je neophodan i za fabriku u Kasinu, gde bi trebalo da se vrši proizvodnja ovog SUV-a. Inače, taj pogon, prema nezvaničnim podacima, radi sa svega 15% svog ukupnog kapaciteta…

Sledeći novitet Maseratija koji će zasijati naredne godine jeste MC20 u kabrio varijanti. Sa plasiranje MC20 inače je i zvanično otpočela renesansa “trozupca” pod Stellantisom. Za sada je poznato da će prvo biti prikazan konvencionalni MC20 sa termičkim motorom, a da će kasnije stići i električna verzija (kako kupea tako i kabrioleta).

Treća Maseratijeva velika premijera odigraće se u drugoj polovini 2022. godine. Reč je o novoj generaciji GranTurisma koji bi isprva trebalo da bude dostupan samo sa novim V6 agregatom koji je debitovao sa MC20.

Očekuje se da će Maserati kasnije uvećati ponudu, pa da će predstojeći GranTurismo posedovati i potpuno električno izdanje. Očito je da će sledeća godina biti izuzetno bitna za Maserati i preokret po pitanju poslovanja tog brenda.

AutoRepublika 

(255)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Pazi, „zabrinuti zbog cipova“…kao da imaju milionske tiraze, pa ce im faliti. A oni, jadni, jedva par stotina ako prodaju ovih dana.
Nevezano za italijanske gluposti – mislim da bi Grecale mogao da bude pogodak, jer jos malo dize lestvicu koju je podigao Stelvio – to nije High-Class, vec ulazi u Luxury. Konacno nesto drugacije, a ne dolazi iz Nemacke.