1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia će sledeće godine imati još snažniji nastup
Dacia će sledeće godine imati još snažniji nastup
1

Dacia će sledeće godine imati još snažniji nastup

334
1
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka nastavlja ofanzivu na nekoliko polja. 

Automobilska bajka sa druge strane Karpata nastavlja da traje. Od propalog socijalističkog preduzeća do istinske zvezde evropske automobilske industrije. Dacia je pokazala da i dalje postoji prostor za niskobudžetna vozila, a rezultati koje su ostvarili ove godine ukazuju da je njihov recept još jedno dao fantastične rezultate.

Sandero će se ove godine boriti za titulu najprodavanijeg modela u Evropi, i čak i ako se ne okiti tom titulom, sigurno je da će biti u samom vrhu po broju isporučenih jedinica. Naredne godine, Sandero bi mogao biti još ubedljiviji, ukoliko se stabilizuje situacija sa nabavkom poluprovodnika i mikročipova.

Rumunski hečbek je ove godine, zaključno sa novembrom, samo u EU, ostvario gotovo 178.000 registracija, uz rast prodaje od 18%! Zamah uspehu Dacije sledeće godine daće i električni mališan Spring. 

Baterijski krosover iz A segmenta postao je pravi hit od momenta kada je stigao na tržište. Rumuni ističu da imaju više od 40.000 narudžbina za ovaj četvorotočkaš, a da mesečno prodaju oko 5.000 primeraka. To potvrđuju i prodajni podaci za prethodni mesec.

U novembru je Spring na teritoriji EU isporučen u skoro 6.000 jedinica, dok je od početka prodaje registrovano nešto manje od 19.500 vozila. Sledeće godine, Spring bi trebalo da dobije još jednu teretnu varijantu, što bi trebalo da dodatno osnaži potražnju za ovim električnim mališanom. Još jedan „plus“ trebalo bi da predstavlja ulazak na britansko tržište.

Naravno, 2022. godine akcenat će biti na novitetu Joggeru od kog u Daciji imaju velika očekivanja. Rumuni su plasirali potpuno nesvakidašnji automobil koji snažno koketira sa SUV segmentom. Ostaje da se vidi da li je to dovoljno za uspeh na evropskom tlu…

Tu je i „radnik“ u familiji – Duster, koji je sa nedavnom restilizacijom uspeo da održi odličan tempo prodaje na Starom kontinentu. Tako će po svemu sudeći biti i sledeće godine, jer nema naznaka pada potražnje za ovaj priuštivi terenac. Ove godine, zaključno sa novembrom, Duster je u EU upisao nešto više od 129.000 registracija, što je ozbiljan prodajni rezultat.

AutoRepublika

(334)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Znači, već do kraja novembra Sandero i Duster zajedno su prebacili cifru od 300 hiljada u Evropi …
Neverovatne cifre.
Još kada u proleće iduće godine stigne Jogger, ima ta tri zajedno u Evropi da u 2022. prebace možda i pola miliona 🙂