1. Home
  2. Intervju
  3. BMW, Daimler i Volkswagen bi mogli da budu kažnjeni zbog dogovora oko emisije dizela
BMW, Daimler i Volkswagen bi mogli da budu kažnjeni zbog dogovora oko emisije dizela
0

BMW, Daimler i Volkswagen bi mogli da budu kažnjeni zbog dogovora oko emisije dizela

381
0
Podelite sa prijateljima:

Evropski nadzorni antimonopolski organi planiraju da pošalju formalne prigovore BMW-u, Daimleru i Volkswagenu ovog proleća, koji će sadržati detaljne navode u vezi sa dovorom oko emisije izduvnih gasova dizel motora, izvestio je nemački Handelsblatt.

U takozvanoj „Izjavi o prigovoru“, očekuje se da Evropska unija pruži detalje vezane za optužbe, koji bi na koncu mogli da rezultiraju kažnjavanjem nemačkih proizvođača automobila.

Po Handelsblattu, dokumenti iz kancelarija javnih tužilaca u Braunšvajgu i Minhenu pokazuju da su dotične kompanije sarađivale oko emisije izduvnih gasova i upozoravale jedna drugu da ne prikazuju detalje vlastima.

Daimler je dao izveštaj Evropskoj komisiji 2014., da bi isto uradio Volkswagen dve godine kasnije.

Evropska komisija i Daimler nisu bili spremni za komentar, dok je BMW odbio da komentariše. Volkswagen je takođe izjavio da nije u mogućnosti da pruži komentar vezan za reviziju.

„Volkswagen grupa i marke unutar nje su sarađivale u potpunosti s Evropskom komisijom i nastaviće to da rade“, dodao je VW.

AutoRepublika

Izvor: Handelsblatt

(381)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments