1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Galaxy i S-Max nastavljaju s prodajom u Evropi u hibridnim izdanjima
Ford Galaxy i S-Max nastavljaju s prodajom u Evropi u hibridnim izdanjima
2

Ford Galaxy i S-Max nastavljaju s prodajom u Evropi u hibridnim izdanjima

127
2
Podelite sa prijateljima:

Fordovi najbolje prodavani monovolumeni u Evropi dobijaju „zelenu nijansu“.

Dok „plavi oval“ u Severnoj Americi ukida regularne putničke modele u korist većih i popularnijih krosovera i kamioneta, na Starom kontinentu nastavlja s ponudom koja i dalje drži čvrste pozicije. S dugoročnim planovima na umu, Ford je u Evropi uložio značajna sredstva u fabriku u Valensiji, da bi „izbrusio“ i osvežio Galaxy i S-Max i uveo hibridne varijante. Ford Galaxy je prvi monovolumen američke marke koji se našao u prodaji van SAD, 1995. godine, dok mu se S-Max pridružio 2006. Mada su oba modela u klasi monovolumena, S-Max se može etiketirati kao „krosover“ između minivana i karavana.

Investicija je omogućila kreiranje dva nova pogona koja će proizvoditi baterije neophodne za Kuga, S-Max i Galaxy hibride. Proizvodnja bi trebalo da započne u septembru 2020. Dodavanje hibridnih varijanti Fordovih monovolumena, obezbediće sjajnu alternativu modelima pogonjenim turbodizelima, nudeći u isto vreme podjednaku dozu komfora i fleksibilnosti.

Finansijska „injekcija“ takođe omogućava proizvodnju novih hibridnih vozila pored novih linija za proizvodnju baterija, što za korak bliže američkog proizvođača dovodi do ostvarivanja cilja koji podrazumeva 14 elektrifikovanih vozila u Evropi do kraja 2020.

I Galaxy i S-Max hibridi, biće pogonjeni sklopom koji se sastoji od 2,5-litarskog benzinca u Atkinsonovom ciklusu, elektromotora, generatora i litijum-jonske baterije. U prevodu to znači 200 ks i 210 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uz mogućnost povlačenja prikolice od 1.500 kilograma.

U Fordu očekuju da će se veći deo prodaje putničkih modela odnositi na elektrifikovane modele do kraja 2022.

AutoRepublika

(127)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

200ks? Da nije 225 ks? Na sajtu Ford.de u novu „šugu“ ide (i) hibrid 2,5, ali je 225 ks.
Načelno, to je skoro ista snaga i moment kao Toyotin 2,5 hibrid. Isti je motor ?
Kao što je onaj 2,0 hibriid u Mondeu „veoma sličan“ po specifikacijama 2,0 hibridu u corolli ili CHR-u.

Don

A koliko su teške ove spodobe? Dizelski modeli su blizu 2 tone ak ne i više…