1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Audi A4 zamišljen kao karavan naredne generacije
Audi A4 zamišljen kao karavan naredne generacije
1

Audi A4 zamišljen kao karavan naredne generacije

2.06K
1
Podelite sa prijateljima:

Juče smo pisali da je tužna sudba Audijeve karavanske verzije Allroad u D segmentu. Međutim, to nikako ne znači da će iz kataloga nestati i varijanta Avant, iza kog naziva se po tradiciji, u gami bavarske marke krije takođe najpraktičnija konfiguracija, ali bez koketiranja sa klasom terenaca. Kako bilo, novo pokolenje Audija A4 se krčka u Ingolštatu, dok preliminarne informacije govore o tome da će pred evropske kupce tokom 2023. godine.

Audi se bavi proizvodnjom modela A4 još od 1994. godine i od tada nudi modifikacije u vidu sedana i karavana. Aktuelna generacija modela A4 se pojavila 2016. godine, ali valja napomenuti da je evropska realizacija u opadanju počev od 2017. Eto, samo prošle (kovid) godine je isporučeno 77.515 primeraka, što je za 24,7% manje nego lani. Poređenja radi, uvodne 2016. godine je isporučeno velikih 162.655 komada, pa se tu jasno vidi kakav je dramatičan pad popularnosti pogodio Audi, posebno modela A4.

Ove godine, prodaja luksuznog porodičnog predstavnika četiri prstena iz D segmenta je nastavila da posrće na Starom kontinentu, pa vam u tom svetlu i u nedostatku taze podatka, možemo navesti da je u prvih deset meseci tekuće godine, isporučeno svega 52.401 primeraka, što je za dodatnih 20,2% lošije u odnosu na uporedni period iz koronične 2020.

Kao što rekosmo, Nemci ipak ne odustaju i nova generacija karavana se očekuje u postavci. Španski portal motor.es je preneo informaciju o lansiranju novajlije godinu nakon slredeće, dok je njihov kompjuter-umetnik doneo vizuelnu anticipaciju očekivanog četvorotočkaša.

Jasno, u ovako ranoj fazi razvoja noviteta, još uvek se (javno) ne zna kako će svež proizvod izgledati, pa se ova slika može tumačiti i kao slobodno viđenje latinskog dizajnera, koje evo prenosimo mi, baš kao i redakcija ruskih Kolesa, gde ugledasmo zanimljivu sliku. Nažalost, slika je samo jedna i na njoj se vidi njuška budućeg noviteta.

Slika sugeriša da će stil nove četvorke biti inspirisan nedavno prikazanim konceptom Audija koji nosi indeks Grand Sphere (slika iznad). Automobil poseduje ravne farove koji nude naprednu LED tehnologiju i uži su od aktuelnih, dok je i maska hladnjaka sada na renderu sa matricom pčelinjeg saća većeg formata. U prednjem braniku si integrisani i preoblikovani usisnici vazduha.

Veruje se da će novajlija biti malo duži i širi od predstavnika sadašnjeg pokolenja, dok bi visina trebalo da bude zadržana. Dodatno, svi su izgledi i da će nabubreti međuosovinsko rastojanje, što donosi nove zone radosti za putnike iza vozača. Da podsetimo da su dimenzije trenutnog Audija A4 Avanta, složene po principu „dužina; širina i visina u milimetrima“): 4.726; 1.841 i 1.434, dok je razdaljina koja deli prednju i zadnju osovinu na nivou od 2.820 milimetara.

Nema špijunskih fotografija, pa tako ni naznaka o tome šta možemo razborito očekivati od noviteta, kada se priča o boku vozila i o zadnjem kraju istog, ali se zato veruje da će stvari u putničkoj kabini biti značajno unapređene s modelom u pripremi. Jasne su indikacije da će novajlija profitirati kroz moderna tehnološka rešenja, a moguće je da će novi A4 dobiti virtuelnu instrumentaciju i ekran multimedije preuzet iz „starog“ Audija A6.

Preliminarni podaci govore o tome da će nova iteracija Audija A4 moći da računa i na benzince i dizele, doduše u formi lažnih, pardon lakih hibrida. Dodatno, očekuje se i prava hibridna verzija čiju će okosnicu činiti četvorocilindarski motori. Dodatno, Španci tvrde da će novi nabrijani karavan, onaj s oznakom RS 4 Avant, u osnovi biti dopunjivi hibrid. Mi da kažemo da ništa to nije nelogično, jer kad može Mercedes sa C klasom, zašto ne bi mogao i Audi s novom četvorkom…

AutoRepublika

(2057)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Teška srca moram da priznam da Audi ima bolji generacijski sled od mog omiljenog Bavariana. Neko će reći da su bezlični, ali njihovi modeli i posle 10 godina izgledaju odlično.