1. Home
  2. Vesti
  3. SUV trend i elektrifikacija kopaju grob Audiju A4 Allroad
SUV trend i elektrifikacija kopaju grob Audiju A4 Allroad
4

SUV trend i elektrifikacija kopaju grob Audiju A4 Allroad

443
4
Podelite sa prijateljima:

Audijev uzdignuti karavan iz D segmenta suočava se sa vrlo neizvesnom sudbinom.

Među premijum brendovima upravo je marka sa četiri prstena uvela na velika vrata ovu kategoriju vozila. Naravno, jer Audi je proslavio njegov quattro pogon, koji je i danas za korak ispred Mercedesovog i BMW-ovog sistema pogona na sve točkove.

Tako da je sa dolaskom prvog Audija A6 Allroad bilo mnogo toga očekivanog. Dakle, nemački proizvođač inaugurisao je čitavu jednu novu klasu vozila, a Allroad izvedbu nakon modela A6 dobio je i A4.

Kolege iz Nemačke veruju da će naredna generacija ovog modela imati u ponudi samo dve verzije – standardni karavan i limuzinu. Što znači da će A4 Allroad morati da ode u penziju.

Germanski novinari ističu da je nekoliko razloga zbog kojih će Audi povući ovu verziju kod idućeg izdanja A4. Prvo, elektrifikacija, jer ovaj proces iziskuje ogromna finansijska sredstva (koja električni automobili i dalje “ne vraćaju”), pa će Audi biti primoran da ugasi sve modele i njihove verzije koji ne generišu dovoljan broj prodatih jedinica.

Dalje, tu je i SUV trend… Audi ne sme daljim razvojem A4 Allroad koji bi morao dobiti još više SUV atributa da ugrozi prodaju modela Q5, koji gađa sličnu nišu kupaca, a donosi i veću zaradu od uzdignutog karavana.

Iako je nova generacija Mercedesove C klase dobila All-Terrain izdanje, koje je pravi rival za A4 AllRoad, Audi ostati prisutan u pomenutom segmentu. “Terenski” karavan sa četiri prstena otići će u istoriju kroz nekih 18-24 meseca, jer bi tada trebalo da se pojavi potpuno nova generacija modela A4.

AutoRepublika 

(443)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

I dalje bih ga uzeo radije nego Q5…

moron

„Naravno, jer Audi je proslavio njegov quattro pogon, koji je i danas za korak ispred Mercedesovog i BMW-ovog sistema pogona na sve točkove.“

Zar nije na AR bio neki serijal tekstova o 4×4 pogonu, a tamo je pisalo da „quattro“ u nekim verzijama (onim sa poprečno postavljenim motorom ) koristi i običan Haldex?
A A4 quattro koristi 2,0 turbo, sa 4 cilindra (ako ne grešim) i on „stoji“ poprečno? Ili ipak grešim 🙂

Dude

Koristio sam A6 Allroad nedelju dana…posle njega sam rekao nikad SUV.
Lezanje u krivinama, upravljivost i udobnost koju podignuti karavan pruza na daleko su visem nivou nego kod SUV vozila.
Ozbiljno razmatram kupovinu polovnog A4 Allroad, Pasat Alltrack ili Oktavije Scout.

Hercegovac

Moram priznati da i sam imam dilemu sta je pametnije izabrati, a istovremeno pomiriti sve prednosti i mane SUV-ova i limuzina u D segmentu. Volio bih zadrzati stabilnost i udobnost limuzine, a na drugoj strani dobiti povecanu poziciju sjedanja radi preglednoati i lakseg ulaska i izlaska (valja paziti na kicmu) i veci klirens da ne razmisljam o kamencicima od odrona na putu kao i ivicnjacima kod parkiranja. Namece izbor npr. Mercedes GLC ili C/E klasa All Terrain, Volvo XC60 ili S/V60 CC, Audi Q5 ili A4 Allroad. Ne gotivim karavane, pa sam mozda blizi srednjem SUV-u, ali kako sada vozim… Pročitaj više »