1. Home
  2. Life
  3. Ruske balerine na novom kalendaru proizvođača automobilskih prikolica
Ruske balerine na novom kalendaru proizvođača automobilskih prikolica

Ruske balerine na novom kalendaru proizvođača automobilskih prikolica

500
2
Podelite sa prijateljima:

Veoma kreativan kalendar koji se vezuje i za automobilsku industriju, prikazan je prethodnih dana u Ruskoj Federaciji. Name, balerine iz ruskog grada Perma, izgrađenog na obroncima Urala, odnosno na samoj granici između Evrope i Azije, i s blizu milion stanovnika, su prikazale delove ruskih prikolica za potrebe kreacije novog kalendara. Zamisao autora ovog dela nije bila samo oličena u lakšem snalaženju u prostoru i vremenu, što je uobičajena namena kalendara, već da ljudima omogući i razvoj maštovite misli.

Fabrika u Krasnokamsku, koja proizvodi automobilske prikolice, poznata je po svojim neobičnim „muškim“ kalendarima, koje stručnjaci osmišljavaju već šest godina u nizu. U snimanju kadrova za te potrebe obično učestvuju profesionalni modeli. Međutim, ovoga puta se na stranicama novog kalendara po prvi put pojavljuju permske balerine, koje su uz pomoć sopstvenih tela demonstriraju rezervne delove za prikolice marke Expedition.

Ceo set fotografija koje krase kalendar su izvedene u stilu moderne koreografije. Balerine su pomoću svojih tela uspele da demonstriraju oblik vučne rude u obliku slova A, zadnji odbojnik, podram, kanate (stranice), kao i druge komponente od kojih je prikolica Expedition namenjena automobilima sačinjena.

Pored neobičnih fotografija, kalendar sadrži QR kodove preko kojih, kada pređete mišem, otvara se veb stranica sa detaljnim opisom konkretnog dela prikolice. Klikom na link možete saznati o proizvodnim tehnologijama, debljini metala koji je upotrebljen u pojedinim sekcijama vučenog vozila, kao i zaštitnim premazima upotrebljenim protiv korozije.

Autori s ponosom navode da je umetnički duh grada Perma, a koji pronose baletani i balerine iz te regije Rusije, zajedno s lokalnom industriju, poznat u celom svetu. Takođe, naglašavaju i da im je želja da u očima korisnika kalendara probude kreativnu i maštovitu stranu, kako bi svet bio lepše mesto za život.

AutoRepublika

(500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Pomponije

Mnogo zgodne žene!

Matija

Zivelo bratstvo i jedinstvo!