1. Home
  2. Vesti
  3. Renault potvrdio: Kadjar ide u penziju, menja ga Austral
Renault potvrdio: Kadjar ide u penziju, menja ga Austral
5

Renault potvrdio: Kadjar ide u penziju, menja ga Austral

2.83K
5
Podelite sa prijateljima:

Renault je rešio da raskrsti sa Kadjarom i plasira potpuno novi model. 

Kadjar po svemu sudeći nije ispunio očekivanja rukovodstva francuskog brenda. Iz centrale stiže zvanična potvrda da će taj SUV posle aktuelne iteracije otići u istoriju, a na njegovo mesto stupiće novi model pod nazivom Austral.

Silvija dos Santos, članica uprave Renaulta, kazala je da naziv Austral vodi poreklo od latinske reči „australis“. „To je reč koja nas asocira na toplinu, na južnu hemisferu. Poziva na putovanje i savršen je naziv za jedan SUV“, navodi Dos Santosova.

O budućem Australu bilo je do sada više glasina, ali je malo toga i zvanično afirmisano od strane Renaulta. Poznato je da će imati dužinu od 4,51 m, kao i da će biti dostupan u varijanti sa pet sedišta. Još ranije bilo je najavljeno da će koristiti CMF-C platformu, kao i treća generacija Qashqaija. 

Austral bi trebalo da bude dostupan sa klasičnih hibridnim pogonskim sklopom, ali i sa priključnim hibridom koji omogućava EV režim kretanja. Renault je potvrdio da će novi SUV biti predstavljen na proleće iduće godine.

AutoRepublika 

 

(2827)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Hoće li ga prodavati u Australiji?
hoće kao i Zastava Floridu na Floridi…

Renault Terminator

Još jedno smeće od automobila u moru smeća…

Slobodan

Renault će opet zadati udarac svima sa revolucijom dizajna i tehnologije. A ovaj gospodin što priča loše o Renaultu, verovatno nikada nije vozio mladji automobil od 15 godina.

Renault Terminator

Ne da nisam vozio,nego ni vozačke dozvole nemam a kamoli da sam u životu nešto vozio…

Srbin

Kadjar je odličan SUV ali je na globalnom nivou marketinški strašno zapostavljen. Prosto je sramota da su Škoda, Seat, Nisan i korejci ugušili Kadjar. Po svim parametrima su Karoq, Ateca, QQ, Tuson i Sportidž lošiji automobili. Od klirensa, motora i menjača, udobnosti, opreme, stila, kvaliteta, troškova održavanja, cene delova i broja servisa, ali i sasvim pristojne cene. Promena imena bez agresivnog prodajnog marketinga u ovom slučaju sasvim opravdanog, neće poboljšati prodaju vozila sa ovako bizarnim nazivom. Da je naziv Astral možda bi mnogo bolje prošao. Kadjar je na svim dosadašnjim testovima imao sjajne ocene, ali kompanija to nije materijalizovala, na… Pročitaj više »