1. Home
  2. Vesti
  3. Na isporuku Peugeota se čeka i do novembra 2022. godine
Na isporuku Peugeota se čeka i do novembra 2022. godine
4

Na isporuku Peugeota se čeka i do novembra 2022. godine

378
4
Podelite sa prijateljima:

Kao što je to slučaj i s mnogim drugim markama, i Peugeot muke muči s isporukama novih vozila, što je posledica krize u snabdevanju elektronskim komponentama. Neki modeli čak i postavljaju rekorde u pogledu dužine predviđenog roka za isporuku vozila, pa tako i konvencionalni kombi Rifter, na koji je potrebno čekati i skoro celu godinu. Francuski list L’argus je dao presek stanja po konkretnim modelima Peugeota, a u vezi rokova isporuka u ovom trenutku.

Kao što smo u više navrata i izveštavali, kriza s nabavkom poluprovodnika neće proći tako brzo dok ovaj problem izjeda sve proizvođače automobila, ali ne jednakom razornom snagom. Neki zatvaraju pogone, drugi opet produžavaju rokove isporuke, svakako stanje nije redovno.

Veoma promenljivi, različiti rokovi isporuke zavisno od modela

Jedan od prioriteta rukovodstva Peugeota jeste lansiranje treće modifikacije modela 308. Ali novi Peugeotov kompakt stiže na tržište u zao čas. U najboljem scenariju, limuzinska verzija bi se mogla pojaviti u izložbeno-prodajnim salonima tek u maju naredne godine, dok bi kompanijski kupci mogli biti prinuđeni da čekaju i sve do jula, uz rentalne klijente koji bi morali da iskažu još dodatna dva meseca strpljenja preko toga. Nije nelogično, znajući da su kompanije iz delatnosti rent-a-car one koje plaćaju najniže cene za vozila, da oni budu i poslednji na listi prioritetnih isporuka.

Karavanska (SW) varijanta će krenuti ka kupcima iz fabričkih kompleksa, negde od maja do jula, početka avgusta 2022. godine. Dodatno treba računati na to da su ovi rokovi opredeljeni za otpremu iz fabrika, na šta treba dodati i prioritete u tržištima gde vozila idu, a na sve to i vreme neophodno za transport.

Situacija je još grđa kod ostalih modela. Čekanje na MPV model Rifter se može protegnuti i na dcelu godinu, uz najavljene otpreme konvencionalnih verzija od kraja septembra do početka novembra. Električni e-Rifter bi mogao biti isporučen već nakon tri meseca, odnosno početkom marta naredne godine. Hibridi s oznakama 3008 i 508 su takođe brže raspoloživi od ostalih modela dok je moguće dobiti i električni primerak krosovera e-2008, veoma brzo, možda već i ove godine ako se poruči odmah.

Ni ovo nije čudno, barem ne donekle. Peugeot favorizuje prodaju svojih baterijskih modela, uprkos žalopojkama u smislu (ne)profitabilnosti proizvodnje istih od strane šefa grupacije Stellantis, Karlosa Tavareza, pa su zato oni i ranije spremni za isporuku. Ipak, veći udeo u prodajnom miksu električnih vozila puno znači kompaniji kako bi se dostigli sve brutalniji emisioni ciljevi.

Kako stoje stvari s mogućnošću isporuka konkretnih modela i verzija Peugeota, možete videti i analizirati na priloženom linku u prvom pasusu.

AutoRepublika

(378)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Eh, kad se setim, krajem 2019. sam tražio ponudu za Rifter, „iz proizvodnje“. Na ponudi je kao rok isporuke pisalo „60 – 90 dana“.
A sada – cela godina 😊
Poručiš „ovaj“, a dok stigne u proizvodnju, a ono već stupio na snagu Euro 7 …

BB

Ka pitao prije neki dan ua Berlinga… Godina 😳
Tako da sam svakako odlučio ostati sa ovim sadašnjim duže vrijeme. Me znam šta ti pored Đubra i Gliste ganjaš, nisu valjda toliko iskorišćeni?
Još malo pa će biti kao na Kubi…

Izmenjeno 2 godine pre od strane BB
moron

Ma, đubar i glista nisu iskorišćeni, daleko od toga, ali … Ne znam, ni sam, kako god razmišljam, nije mi glista u fokusu za odstrel naredne decenije. A i nikada više ni novih kola kao ovog Fiata, ovakvog dizela, nikada … Brundavog, ali, baš moćnog za ta kola … ‘ebo ti Hondu u odnosu na osećaj kada Fiatu potopiš gas … Zubi ispadaju od sofisticiranih „pikamer“ vibracija, ali, „brate“, to leti … 😊 Kako li se samo ne razleti … Nekada se pitam da li je konstrukor onog motora nekada seo u neki model pogonjen tim agregatom … 😊 A… Pročitaj više »

BB

A, onda, ako voliš vožnju biciklom i možeš još da čekaš, hoćeš da ostaneš (još jednu generaciju) na dizelu, da nosiš šešir u autu, ali i da uhvatiš „još po staroj cijeni“ taj Rifter se nameće kao izbor 😉.