1. Home
  2. Vesti
  3. Upoznajte blindirani Aston Martin Vantage (GALERIJA)
Upoznajte blindirani Aston Martin Vantage (GALERIJA)
0

Upoznajte blindirani Aston Martin Vantage (GALERIJA)

209
0
Podelite sa prijateljima:

Američka kompanija AddArmor otkrila je blindirani Aston Martin Vantage za kupce koji veruju da im je život u opasnosti. 

AddArmor je poznat u javnosti po raznim projektima u vezi sa blindiranjem vozila, te su tako jednom prilikom taj proces primenili i na Ferrariju 458. Aston Martin Vantage je prošao kroz detaljan tretman zarad protekcije putnika u automobilu. Vrata su dodatno ojačana sa čeličnim pločama, zatim postavljene su slične zaštite za rezervoar i motor.

Tu su i posebna laminirana zaštitna stakla namenjena zaustavljanu metaka, tačnije pištoljskih kalibara do .44 magnum. AddArmor je preduzeo dodatne mere, pa je tako nakon što putnici uđu u automobil vrata moguće otvoriti samo iznutra. Sve promene su vrlo suptilne, a jedina uočljivija razlika u odnosu na standardni model jeste metalna mrežica na izduvima koja sprečava ubacivanje stranih tela u sistem za izbacivanje izduvnih gasova.

AddArmor ističe da su za blindiranje vozila mahom koristili kevlar, gde god je to bilo moguće, zarad održavanja niže mase. Ovaj Aston Martin se kroz proces zaštite ugojio 204 kg, te masa sada ukupno iznosi 1,8 t! Amerikanci su dodatno osnažili ogibljenje, ali je agregat i pogonski sklop ostao u fabričkom izdanju.

Aston Martin Vantage pokreće AMG-ov V8 twin-turbo agregat zapremine 4 litra izlazne snage 510 „konja“ uz 685 Nm obrtnog momenta, a snaga se na točkove prenosi putem ZF osmostepenog automatskog menjača. Ubrzanje do „stotke“ završava se za 3,7 s, dok maksimalna brzina iznosi 315 km/h. Ipak, s obzirom na dodatih dvesta i kusur kilograma, trebalo bi očekivati slabije performanse od ovog blindiranog vozila.

I, koliko AddArmor naplaćuje ovaj tretman blindiranja? U ovom konkretnom slučaju za Vantage je neophodno izdvojiti 32.500 američkih dolara.

AutoRepublika 

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments