1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota GR86 će se prodavati u Evropi samo dve godine!
Toyota GR86 će se prodavati u Evropi samo dve godine!
1

Toyota GR86 će se prodavati u Evropi samo dve godine!

332
1
Podelite sa prijateljima:

Evropska regulativa predstavlja pravu glavobolju za Toyotu.

Iako je prodaja modela GR86 već počela u Severnoj Americi, prvi primerci u Evropi će biti dostavljeni tek narednog proleća.  Iz Toyote su više puta isticali da se radi o važnom modelu za taj brend na Starom kontinentu, jer predstavlja sportsku liniju ove marke.

GR86 definitivno ima šta da kaže na polju performansi. Pogoni ga 2,4-litarski bokser agregat koji isporučuje 235 ks i 250 Nm. Uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem, a dostupna je i automatska transmisija sa istim brojem prenosa.

Sa ručnim menjačem, GR86 u stanju je da obavi juriš do “stotke” za 6,3 s, i da maksimalno stigne do 226 km/h. Kod “automatika” su te brojke nešto lošije, do 100 km/h se stiže za 6,9 s, a najviše se može pojuriti do 216 km/h.

No, ovaj novitet neće biti dugo dostupan među Evropljanima. Toyota je potvrdila da će prodaja modela GR86 u ovom delu sveta trajati svega dve godine. Razlog je vrlo jednostavan – pomenuti sportista neće biti u stanju da ispuni nove bezbednosne norme koje se spremaju u Evropi.

Japanci su objasnili da bi zarad ispunjavanja novih regulacionih zahteva GR86 morao da prođe kroz ozbiljne promene, koje im se definitivno ne isplate. Stoga će Toyota povući ovaj model sa Starog kontinenta već 2024. godine.

AutoRepublika

(332)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

„Razlog je vrlo jednostavan – pomenuti sportista neće biti u stanju da ispuni nove bezbednosne norme koje se spremaju u Evropi.“ Nisu u pitanju bezbednosne nego ekološke norme!