1. Home
  2. Vesti
  3. Vanquish Zagato Shooting Brake (galerija)
Vanquish Zagato Shooting Brake (galerija)
0

Vanquish Zagato Shooting Brake (galerija)

209
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedan dokaz da karavani mogu i te kako da budu atraktivni.

„Shooting brake“ karoserijski stil je dinosaurus u današnjoj automobilskoj industriji. Ipak, s vremena na vreme, pojavi se neka atraktivna kreacija, a još kada dođe s potpisom „Zagato“…

Prvobitno predstavljen u avgustu, Aston Martin Vanquish Zagato Shooting Brake, kako mu glasi kompletan naziv, startovao je kao Vanquish S, pre nego što je dobio Zagato oznaku i „double-bubble“ krov.

Svaki panel karoserije je napravljen od ugljeničnih vlakana, uključujući i produženi krov, kombinovan sa staklenom centralnom sekcijom, koja se proširuje od nazad prema napred i elegantno se spaja sa vetrobranom.

Uprkos produženom krovu, i dalje je u pitanju GT dvosed sa dvoje vrata, ali mnogo praktičniji od nekog klasičnog primerka u klasi.

Kao što je bilo za očekivati, Aston Martinov lepotan će biti pravi raritet na putevima, jer će biti proizvedeno samo 99 primeraka, kao što će biti slučaj sa Coupe i Volante derivatima koje će takođe pripremiti Zagato. Speedster će biti najekskluzivniji s obzirom na to da će biti proizveden u samo 28 primeraka. Sve verzije će biti bazirane na Vanquishu S sa karoserijom od ugljeničnih vlakana. Pogon dolazi u vidu V12 sa 580 konja, uz adaptivne amortizere, fino podešene za svaki karoserijski stil ponaosob.

(209)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments