1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Urus od sledeće godine samo kao dopunjivi hibrid
Lamborghini Urus od sledeće godine samo kao dopunjivi hibrid
0

Lamborghini Urus od sledeće godine samo kao dopunjivi hibrid

128
0
Podelite sa prijateljima:

Supersportski krosover iz kategorije egzotičnih četvorotočkaša, italijanski Lamborghini Urus od sledeće godine prelazi na isključivo hibridni pogonski sklop. Nova generacija odnedavno najpopularnijeg Lamborghinijevog pulena stiže 2029. godine i to će tada već biti čisto električni automobil.

Dakle, iako je Urus ime stekao zahvaljujući svojoj prirodi koja se može porediti s onom koja krasi bikonju, svakako ga čeka električna budućnost. I to, kao što vidimo, veoma bliska budućnost.

Pogonski sklop iz kategorije plug-in habrida a koji podrazumeva i ugrađeni električni motor i dalje će biti utemeljen na četvorolitarkom osmocilindarskom turbobenzinskom motoru. Kada bude dospeo na tržište u tom obliku, to će biti drugi dopunjivi hibrid u paleti egzotične marke s one strane Jadrana. Prvi je bio, podsetićemo, spektakularni Revuelto koji je zamenio model po imenu Aventador. Sve ovo je potvrdio izvršni direktor Lamborghinija u razgovoru s novinarima britanskog lista Autocar. Ne rekosmo da se čovek ove Stefan Vinkelman.

Hibid će zameniti čisto benzinsku verziju osmocilindraša krajem 2024. godine, i u toj formi će se nalaziti u katalogu italijenske firme koja posluje pod upravom koncerna Volkswagen sve do promocije druge generacije Urusa, zakazane za kraj ove decenije.

Baterijski Urus će biti pionir Lamborghinija u svetu baterijskih vozila i ne bi trebalo sumnjati da će ponuditi visoke performanse u postavci sedenja oličenoj kroz formulu 2+2.

Rad na tom modelu je i dalje u fazi postavke dizajna, a po rečima koje je ispucao pomenuti Vinkelman, „Lamborghini radi na granici između snova i stvarnosti.“

AutoRepublika

(128)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments