1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljene cene za Daciju Jogger u Francuskoj
Objavljene cene za Daciju Jogger u Francuskoj
8

Objavljene cene za Daciju Jogger u Francuskoj

3.73K
8
Podelite sa prijateljima:

Novi sedmosed iz marke Dacia je, sudeći po broju pregleda članaka na našem portalu s njim u vezi, pobudio veliko interesovanje javnosti. Sada smo postali svesni i cena po kojima će biti nuđen. Istina, podaci su sa francuskog tržišta, ali su svakako indikativni.

Dakle, jasno je da pričamo o modelu Jogger a njegova početna cena iznosi za deset evra manje od 15 hiljada i odnosi se na bazičnu verziju od 100 konjskih snaga, čije kretanje je moguće oslanjanjem na dve vrste goriva. Ovo je istovremeno bila i prilika za Daciju da lansira novi TCe motor od 110 konjskih snaga.

Inače, razloge za instant popularnost Joggera možemo tražiti o renomeu Dacije kao marke s pristupačnim cenama, ali i u samom stilu noviteta koji je nešto između modela iz neposredne prošlosti rumunskog brenda, pri čemu mislimo na Lodgy, Dokker i Logan MCV. Pride, iako izgleda kao neki kvazi terenac (čitaj „krosover“), on ni u jednoj alternativi ne nudi integralni pogon

Da se vratimo mi na inicijalni prodajni katalog ovog modela, gde verzija od 100 „konja“ koja može koristiti benzin ili LPG košta navedenu sumu i nudi veoma skromnu listu opreme, pri čemu baš bode oči izostanak klima uređaja. Najbolje opremljen Jogger s tim pogonskim sklopom košta 19 hiljada evra.

Kako bilo, na kraju ovog izveštaja smo priložili cenovnik raspoloživih modifikacija Joggera, s tim da možemo reći i da osnovna verzija Essential nudi mogućnost ograničavanja brzine, elektropokretana prednja prozorska stakla, volan koji je podesiv po visini, ekran dijagonale 3,5 inča koji je pride i osetljiv na dodir, krovne nosače…. Sledeća po redu je verzija Comfor, i tu se već na listi pojavljuje i klima uređaj, osmoinčni ekran, tempomat, kvalitetnije obloženi volan, zadnje parking senzore, 16-inčne felne, zatamnjena prozorska stakla nazad i elektropokretane retrovizore.

Da se našalimo malo, pa da kažemo da alternativa SL Extreme već naginje ka premijum segmentom s ponudom automatskog klima uređaja, beskontaktnog ulaska u vozilo, kamerom za vožnju unazad, presvlakama sedišta s kontrastnim šavovima, 16-inčnim crnim felnama i antenom u stilu ajkulinog repa. Najprestižniji Jogger je označen sa SL Extreme + i on dodaje i prednje senzore, detekciju vozila u mrtvom uglu, središnji naslon za ruke, rezervni točak, uređaj za navigaciju…

Uostalom, evo liste pa prosudite sami kako stoje stvari s današnjim svetom 🙂

Essential Comfort SL Extreme SL Extreme +
5 mesta 7 mesta 5 mesta 7 mesta 5 mesta 7 mesta 5 mesta 7 mesta
Eco-G 100 € 14,990 € 15,750 € 16,700 € 17,450 € 17,700 € 18,450 € 18,200 € 18,950
TCE 110 € 15,500 € 16,250 € 17,200 € 17,950 € 18,200 € 18,950 € 18,900 € 19,650

AutoRepublika

(3727)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Verziju bez klime su ponudili samo da bi mogli da kažu da imaju nižu ulaznu cenu. Uostalom, čak ni u Srbiju se ne uvozi novi Sandero u tom paketu opreme, jer ne mogu da zamislim da bi neko u 2021. godini kupio (na ovom podneblju) nova kola bez tog elementa opreme. Čak i u svetu Dačije, ovo su, rekao bih, nenormalne cene. Mislim pri tome i za FR, jer preko AutoScout.de vidim da u FR za 16.890 imate i Dacia Lodgy 1.5 DCI 110 cv FAP 7 places Stepway. Da ne kažem šta sve ima do 20 hiljada van sveta… Pročitaj više »

Rikošet

S ovim cijenama duvaju u leđa svima, koji misle da je polovno bolje od novog… Kod polovnjaka kao orijentir možemo uzeti „najpoželjnije“ Golf VII ili Octaviu III u karavanskim verzijama. Motori neka budi 1.6 TDI, znam da sedmice nemaju zamajca u ovim modelima, a pretposavljam da je isti slučaj s Octaviom… Na mobile.de sam stavio da mi se ponude svi modeli sa kilometražom ispod 100.000 km. Cijene takvih polovnih modela počinju negdje na 12.000 Eura… Sa iznosom od 15.000 Eura u džepu izbor je baš raznovrstan. Npr. Nađoh Octaviu Combi sa 50.000 km, 1.6 TDI, alu felge, navigacija, automatska klima,… Pročitaj više »

Iznogud Časni

Uvijek je tako bilo, nismo mi džaba mjaukali da za 15 Keka (prije poskupljenja) kupiš makinu, recimo kladu, godinu dana staru, a onda te na ar tjeraju da kupiš daciu za iste pare….eeeeeee, šta sam ja govorio tamo neke 1941! 🤔😇

Rikošet

Done ponekad me podsjetiš na Vidovitog Milana, ali u tvojim predviđanjima nešto i pogodiš, zbog toga nema sumnje da nisi on 🙂

Iznogud Časni

Heheh e da mi je I brojeve lota 🙂

igi

Da ne kopam sad po arhivama cenovnika, ali rekao bih da je Sandero Stepvej (u Srbiji) koštao oko 10k €, početna cena. Danas je oko 11k €, ali sa jačim motorm i znatno boljom opremom.
Kad se sve stavi na papir (jači motor+bogatija oprema), zapravo je sada i jeftiniji.

Iznogud Časni

Nas Šeki na aparatima 🤪🤪

Luka

Cena u Srbiji startuje od 13390€.