1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar bez premijera do 2025. godine ali nakon toga sledi uzlet brenda!
Jaguar bez premijera do 2025. godine ali nakon toga sledi uzlet brenda!
0

Jaguar bez premijera do 2025. godine ali nakon toga sledi uzlet brenda!

134
0
Podelite sa prijateljima:

Naravno, radi se o planovima i lepim željama za budućnost ostrvske marke. Kako je preneo francuski dnevni list Le Monde, britanska marka Jaguar ne planira lansiranje noviteta pre 2025. godine. Međutim, nakon što se ovaj period zatišja završi, uprava namerava da ta marka postane u potpunosti posvećena čisto električnim modelima, uz pokušaj da se gama po imidžu približi brendovima kakvi su Aston Martin ili Bentley.

Sličnu priču smo mogli da čujemo i od Tijerija Bolorea s mesta izvršnog direktora Jaguara Land Rovera, početkom ove godine kada je pričao planovima za pozicioniranje brenda Jaguar, za oktavu više u odnosu na aktuelnu klasu kojoj marka pripada. „Pristupićemo repozicioniranju marke Jaguar,“ reče on tada, a i mi smo preneli. „Segment SUV-ova će pokrivati Land Rover, dok će Jaguar biti nešto drugo. Veoma različito.“

Kompanija je namerna da uloži 2,5 milijardi britanskih funti u razvoj električnih vozila, tačnije u platformu koja će biti u službi baš Jaguara. Novi modeli će po svemu sudeći izgedati različito u odnosu na aktuelni korporativni stil marke. „Uživam u pomisli na to kako pomažem ostalim kolegama iz Jaguara u težnji da marku vratimo na mesto koje joj pripada,“ kazao je drugopozicionirani izvršni rukovodilad Džeri Mekgovern.

O ozbiljnosti planova Jaguara svedoči i to što dolazi do otkazivanja i prekida daljih aktivnosti na modelima koji su već odmakli donekle u razvoju. Na primer, novi XJ je delovao kao skoro već gotov projekat za sutra, ali je Jaguar ipak odlučio da odustane od promocije ovog sedana.

Pored toga, kompanija je u finansijskim izveštajima rashodovala investiciju u iznosu od oko 1,4 milijarde dolara u razvoj platforme MLA, jer to nije arhitektura koja bi omogućila firmi da bude usaglašena s novom emisionom regulativom. Na taj način je presuđeno i projektu razvoja modela J-Pace.

Nova gama će, shodno izveštajima koje prenose ugledni mediji, uključivati samo jedan krosover koji će zameniti model I-Pace, dok će F-Pace i E-Pace biti eliminisani iz dalje ponude, kao žrtve najsvežije odluke o prestrojavanju brenda.

Le Monde je preneo i da će Jaguar fazno gasiti ponudu aktuelnih četvorotočkaša tako što će u laganom ritmu ukidati razne modifikacije i skraćivati listu dostupne opreme. Planom je predviđeno i smanjenje broja radno angažovanih lica i snižavanje troškova. Ideja je da do 2026. godine, proizvodni kapacitet Jaguara bude za četvrtinu skromniji od trenutno aktuelnog.

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments