1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia predstavlja model sa sedam sedišta u septembru
Dacia predstavlja model sa sedam sedišta u septembru
0

Dacia predstavlja model sa sedam sedišta u septembru

205
0
Podelite sa prijateljima:

Rumunska marka je i ove godine vrlo aktivna sa novitetima.

Novi Sandero i Logan, zatim električni Spring, potom restilizovani Duster, a sada i potpuno novi model, koji bi trebalo da predstavlja i najveći četvorotočkaš u gami Dacije.

Očekuje se da će najavljeni novi automobil zapravo biti SUV koji bi trebalo da bude spiritualni naslednik za model Lodgy. Iz pres službe rumunske marke najavljuju da će nadolazeće vozilo zadržati osnovne vrline Lodgyja, a to su prostrana kabina, veliki prtljažnik i ozbiljan komfor.

Tako će budući SUV imati kubične forme, kako bi se iskoristio maksimum iz takve postavke zarad prostora unutar vozila. Već je potvrđeno da će biti dostupan kao sedmosed, sa tri reda sedišta. Kao i svi ostali automobili Dacije, i ovaj će koristiti CMF-B platformu, koju je inaugurisao aktuelni Renault Clio.

Ova arhitektura omogućava primenu elektrifikacije, pa bi tako pomenuti model mogao biti i prvi hibridni automobil rumunske marke. Francuski mediji pišu da će hibrid sigurno biti deo palete motora, ali da je moguće da će biti prestavljen nešto kasnije i da neće biti momentalno dostupan uz novi SUV.

Za sve informacije nećemo morati da čekamo dugo. Dacia je potvrdila da će se premijera održati 3. septembra na Salonu automobila u Minhenu. Očekuje se da će prodaja noviteta startovati u prvom kvartalu naredne godine.

AutoRepublika

(205)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments