1. Home
  2. Prezentacije
  3. Osvežen krosover Škoda Karoq
Osvežen krosover Škoda Karoq
6

Osvežen krosover Škoda Karoq

1.41K
6
Podelite sa prijateljima:

Nakon što je češki krosover Škoda Karoq pre malo više od četiri godine predstavljen u Evropi, kucnuo je dugo najavljivani momenat premijere verzije zategnutih bora. Model se pokazao kao uspešn za kompaniju, pa je tokom tržišnog života SUV-a prodato više od pola miliona primeraka, na koji način se Karoq na listi bestselera Škode, smestio odmah ispod neprikosnovene Octavije.

Primerci krosovera Karoq se sklapaju na više lokacija. Pored fabrike u matičnoj Češkoj Republici, aktuelne su i one u Slovačkoj, Rusiji i Kini.

Ažurirani Karoq dobija nove branike, rešetku hladnjaka drugačijeg oblika koja je pride postala i šira od one s odlazeće verzije, kao i spojler na petim vratima. Sada je on duži no što je to do juče bio.

U paleti dostupnih točkova (od 16 do 19 inča), dostupne su i jedice od 17 i 19 cola, a koje krasi dizajn optimizovan s aspekta aerodinake. Verzije s integralnim pogonom imaju nove obloge ispod dna koje pokrivaju rezervoar za gorivo i nezavisno oslanjanje na zadnjoj osovini. Sve u svemu, došli smo do poboljšanja koeficijenta otpora vazduha za 9%, pa on tako iznosi: Cd 0,30.

Kao što možete da vidite na gornjoj ilustraciji koju smo „pozajmili“ s jednog izvanrednog slovenskog portala, modifikovane prednje svetlosne grupacije su izdeljene u dve sekcije, uz manji blok smešten ispod glavne rasvete. Upravo taj razmak između gornje i donje sekcije farova će označiti i liniju prekida dioda koje igraju ulogu dnevnog svetla.

Diodna rasveta je dostupna već od uvodne verzije, iako su niže smeštena svetla za maglu utemeljena na halogenoj tehnologiji rasvete. Uz doplatu su dostupni i takozvani matriks farovi, u kom slučaju gornje i donje sekcije farova rade sinhronizovano, dok je svetlo za maglu operativno, samo za sebe.

Nove zadnje signalne grupe su više kompaktne u odnosu na one s odlazeće varijante, iako skuplje modifikacije poseduju animaciju u vidu elegantnog uključivanja parking svetala i puzeće linije pokazivača pravca.

U evropskoj gami Karoqa će ostati ponuđena verzija Sportline. Najlakše ju je prepoznati po dodacima na karoseriji u boji iste, crnim dekorom i 18-inčnim točkovima.

Enterijer jedva i da se izmenio. Mada, sada je dostupno par novih opcija u vezi materijala za završnu obradu, što se odnosi na verziju Eco Pack, koja obiluje materijalima podložnim reciklažnom procesu. Navodi se upotreba ranije korišćenih plastičnih boca, kao prerađenog materijala.

Izmenjena je diodna rasveta dok se sada može poručiti i elektropokretano vozačevo sedište. Isto važi i za sedišta putnika. Dostupan je i sistem autonomnog kočenja koji ostaje aktivan i pri vožnji unazad, što je deo koktela elektronskih pomagala.

Evropski Karoq je nov u uvodnoj verziji i poseduje od sada virtuelnu instrumentaciju koja se projektuje na ekranu dijagonale od osam inča uz fiksnu grafiku. Uz doplatu možete dobiti i ekran od 10,25 inča s mnogo širim mogućnostima prikazivanja od bazične jedinice.

Što se tiče multimedijalnog sistema, dostupno ih je nekoliko različitih, odnosno nekoliko različitih veličina ekrana osetljivog na dodir je dostupno (6.5, 8.0 ili 9.2 inča). Moguće je u evropskoj verziji naručiti i dalje trodelnu zadnju klupu VarioFlex s mogućnošću podešavanja po dužini i raznovrsnim mogućnostima transformacije.

Paleta motora evropske verzije ostaje neizmenjena. To znači da i dalje nema hibrida u ponudi, dok se izbor benzinaca svodi na: 1.0 TSI (110 konjskih snaga) i 1.5 TSI (150 ks). Dizele predstavlja jedinica 2.0 TDI sa 116 ili 150 konjskih snaga. Verzija Sportline se oslanja na motor 2.0 TSI sa 190 konjskih snaga.

Za transmisiju su zaduženi ručni šestostepeni ili sedmostepeni robotizovani s dvostrukom spojnicom (DSG). Integralni pogon je ponuđen s najjačim dizelom i benzincem, dok je najava za novajliju da će se pojaviti u prodaji na Starom kontinentu počev od proleća 2022. godine.

Ostaje nam još da Škodi poželimo svaku sreću s novitetom.

AutoRepublika

(1408)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bojan

Gledam koji bi SUV kupio do 30ooo evra i ovaj karok u sportline opremi 2.0 tsi motorom i 4×4 pogonom ispadne da nema konkurenciju (tako jak motor i 4×4 pogon)

moron

Bio je nedavno na oglasima na PA jedan beli Karoq 1,5 TSI 150 DSG 2WD za 29.990.
Tako izgleda cena Karoqa kada ima malo više opreme (taj je bio u paketu Style Plus), nalik konkurentima te klase.

Nedavno sam gledao salonski Kodiaq SportLine TDI 200 DSG 4WD za preko 42.000. Nema ga više na oglasma, a oni kojih sada ima na oglasima ( sa tim motorom i opremom ) imaju cenu od preko 46 hiljada.
https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/11336678/skoda-kodiaq-sportline?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0

Škoda diže cene u nebesa. Polako, ali, sigurno. Kao i većina, uostalom.

Bojan

Ispraticu kad krenu da ga uvoze, al kad sam gledao cenovnike zvanice pre par meseci karoq i ateca su bili ok 30.ooo evra sa tim motorom i 4×4, sto po meni nema konkurenciju… izuzev ako sad ne dignu u nebo cene…. al ne verujem, ipak su to samo restilizovani modeli,, nisu novi

Iznogud Časni

Za 30 keka dobis možda fobiju al samo možda.🤪 Redizajnirati kutiju za cipele je je…n zadatak, vake restilizacije se ne bi posramila ni alfa Romeo🤪

Bojan

Ima stelvio za 40k , al to malo mnogo para 🙂

Iznogud Časni

Kad će test?