1. Home
  2. Prezentacije
  3. Delimično predstavljen novi sedan Genesis G90
Delimično predstavljen novi sedan Genesis G90
2

Delimično predstavljen novi sedan Genesis G90

340
2
Podelite sa prijateljima:

Prvorođenče deklarativno nezavisne marke Genesis je upravo prošlo kroz smenu generacija, pa je tako korejska grupacija Hyundai podelila prve fotografije novog sedana više poslovne klase, modela Genesis G90, koji je osmišljen s ciljem da se na tržištu nadmeće sa sledećim etabliranim četvorotočkašima: Lexusom LS, Audijem A8 ili pak BMW-om Serije 7.

Nažalost, nemamo još uvek brojne informacije, jer ih ni sam konstruktor nije obnarodovao, a pride nije objavio ni fotografije enterijera, pa jedino što možemo da učinimo jeste da se divimo stilu karoserije noviteta i da ponovo naružimo proizvođača što se bavi šibicaranjem ovog tipa, u potrazi za milinkom dodatnog besplatnog medijskog prostora.

Novajlija će kao i ostali Genesisovi modeli na prednjem delu vozila promovisati dvostruku LED traku, ukljčujući i pokazivače pravca izmešene u gornju zonu blatobrana koja je najbliža prednjim vratima. Ali, sedan poseduje najtanje farove u gami, a to je zato što je donji svetlosni snop oslonjen na tehnologiju MLA (Micro Lens Array – niz majušnih sočiva), pa su se dobile manje dimenzija.

Hauba je integrisana s bočnim stranicama kako bi se smanjio broj konektora i zazori. Prednji amblem je izrađen u obliku ornamenta rađenog tehnikom Guilloche.

Zajedno uz standardnu limuzinu je predstavljena i modifikacija s više centimetara između prednje i zadnje osovine, ali je njen koncept izmenjen. Ranije je izduženi Genesis G90 posedovao slepi središnji umetak dužine 290 milimetara, dok je novitet izveden u skladu s tradicionalnom šemom, onom koju eksploatišu i drugi proizvođači limuzina ove klase.

To praktično znači da je međuosovinski razmak produžen, kao i zadnja vrata za celih 190 milimetara, pa takvo uvećanje nije nešto što baš bode oči. Uvećani G90 nosi značajno više detalja koji podsećaju na hrom, a ima pravo i na felne jedinstvenog stila od 20 inča.

O mehaničkim rešenjima, kako rekosmo, ne rekoše nam Azijati baš ništa. Barem ne zvanično, što ostavlja mogućnost osnovane pretpostavke da će se pod haubom naći različite alternativ V6 motora. Od ranije znamo da se Hyundai odriče V8 perjanice među agregatima.

Ostatak premijere druge generacije sedana Genesis G90 će biti organizovano sredinom decembra, otprilike kada počinje i prijem porudžbina na matičnom tržištu. Istovremeno će biti predstavljene i izvozne težnje grupacije Hyundai s ovim modelum u vezi.

AutoRepublika

(340)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Mixito

Gde su farovi?

Bungi

Velik je i dobro izgleda.Ove led trake napred i škrge u stilu BMW M3 su malo diskutabilne na autu ove klase.Pozadi je uticaj Audi-ja A5 više nego vidljiv.Posjeduje više stilova skladno uklopljenih.