1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi još jednom razočarao
Mitsubishi još jednom razočarao
0

Mitsubishi još jednom razočarao

414
0
Podelite sa prijateljima:

Ne baš tako davno smo pisali kako se Mitsubishijeva nekadašnja divizija visokih performansi nazvana Ralliart vraća na svetska tržišta. Reč je o brendu japanske firme koji je osvojio čuveni reli Pariz-Dakar četiri puta zaredom sa modelom Pajero, a pre toga je tokom devedesetih godina dominirao i u Svetskom reli šampionatu (WRC) sa čuvenim Lancerom Evolutionom. Tu priču možete da pročitate ovde.

Ali, odluka da se ponudi Ralliart na modelima Pajero Sport i Triton još jednom pokazuje koliko je Mitsubishi danas irelevantan brend.

Naime, japanski proizvođač je debitovao sa spomenutim modelima na Tajlandu i toliko naljutio svoje verne kupce da je pitanje hoće li mu ikada oprostiti. Promene su samo kozmetične prirode, kao što su grafike na zadnjem delu vozila, uz dodati mali spojler i prednji branik sa crvenim detaljima.

Pajero Sport je nešto izmenjen i po pitanju enterijera sa gumenim detaljima dodatim u želji da se sačuvaju glavni plastični delovi od vremenskih neprilika, ali nijedan od ovih modela ne donosi nikakve mehaničke izmene. Paket Ralliart će biti dostupan samo u konfiguracijama sa pogonom na zadnje točkove i u beloj i crnoj boji karoserije.


Radi poređenja, poslednji Ralliart je bio onaj zasnovan na Lanceru iz 2009. godine i mogao se pohvaliti sa više snage, pogonom na sva četiri točka, modifikovanim ogibljenjem, većim kočnicama i mnogobrojnim agresivnim dizajnerskim linijama.

Japanski proizvođač vozila nam je ranije rekao kako će ovaj brend predstavljati njegov povratak u profesionalni auto-moto sport, ali teško da će neko biti oduševljen s novim bojama i grafikama. Čak ni lokacija gde će Ralliart biti dostupan ne impresionira, pošto Tajland nije baš poznat po profesionalnom trkanju.

Doduše, predstavlja jedno od najvećih svetskih tržišta za manje pikap kamionete i ne sumnjamo da Mitsubishi prvo želi da privuče njegove kupce. Ako ništa drugo, nadamo se da će ono što će uslediti biti značajno bolje od ovog što vidimo na duetu zvanom Pajero Sport i Triton…

AutoRepublika

(414)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments