1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo XC90 – naredna generacija spaja SUV segment i karavane
Volvo XC90 – naredna generacija spaja SUV segment i karavane
0

Volvo XC90 – naredna generacija spaja SUV segment i karavane

346
0
Podelite sa prijateljima:

Najveći SUV švedskog proizvođača u novom izdanju doživeće velike promene.

Volvo je prošle godine predstavio Concept Recharge, i po svemu sudeći, upravo će na tom modelu biti baziran idući XC90. Ova perjanica skandinavskog brenda trebalo bi da debituje sledeće godine, tako da nećemo morati dugo da čekamo na nove informacije…

Volvo je već potvrdio da će model biti dostupan sa SUS agregatima (u hibridnoj postavci) ali i u EV izdanju. Najavljeno je da će eksterijer značajno nalikovati na ono što smo videli kod predstavljenog koncepta odnosno da će biti koketiranja između SUV segmenta i karavana. Ima tu i logike, godinama je Volvo bio sinonim za “nepoderive” karavane, šteta je da tome potpuno okrenu leđa.

U kabini trebalo bi očekivati umireniji pristup, i sasvim je sigurno da individualna sedišta kakva smo videli kod konceptualnog vozila neće biti dostupna u serijskoj varijanti. Minimalistički pristup će se oslikati u eliminisanju fizičkih prekidača zarad “čistih” površina u enterijeru. Naravno, displeji postaju centralni deo kabine, i Volvo je potvrdio da će naredna generacija informativno-zabavnog sistema biti preuzeta od kompanije Google.

Novi XC90 će biti postavljen na unapređenoj SPA2 platformi. Mada će u ponudi biti razne baterijske verzije, potvrđeno je da će električna varijanta imati drugačiju kabinu od hibridnih izdanja.

Što se tiče XC90 Recharge, očekuje se da će imati unapređene elektromotore, naspram aktuelnih koje koriste modeli kao što su XC40 i C40. Golemi električni SUV bi trebalo da maksimalno računa na 500 km dometa, a u ponudi će biti i verzije sa manjim rejonom kretanja.

Takođe, Volvo je već potvrdio da će naredni XC90 biti dostupan i sa tri redišta, te da će moći da ugosti najviše sedam putnika. Dakle, jasno je da se spremaju velike promene za ovaj švedski SUV, koji je ujedno i treći najprodavaniji model marke Volvo…

AutoRepublika 

(346)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments