1. Home
  2. Vesti
  3. Mitsubishi najavio povratak Ralliart divizije
Mitsubishi najavio povratak Ralliart divizije
1

Mitsubishi najavio povratak Ralliart divizije

314
1
Podelite sa prijateljima:

Da li se sećate vremena kada je Mitsubishi bio sila u profesionalnom auto-moto sportu? Najveći uspesi su ostvareni u reli takmičenjima, pa je tako model Pajero slavio na čuvenom nadmetanju Pariz-Dakar svaki put od 2004. do 2007. godine, dok je legendarni Lancer Evolution dominirao u svetskom reli šampionatu (WRC) i čuveni Tomi Makinen je osvojio četiri titule zaredom od 1996. do 1999. godine.

Za sve uspehe je zaslužno trkačko odeljenje japanskog proizvođača vozila koje se zove Ralliart i iako i dan-danas postoji na papiru, samo je senka nekadašnje imperije. Mitsubishi se ovih dana uglavnom orijentiše na jeftine gradske automobile i raznovrsne konceptne krosovere na struju, koji će (navodno) jednog dana ugledati svetlost dana u serijskoj proizvodnji.


U nedavnom razgovoru s investitorima, japanski proizvođač vozila je spomenuo da ponovo planira izdanje Ralliart za mnoge svoje modele, a vest je potvrdio i prvi čovek brenda Takao Kato koji je izjavio da ćemo marku ponovo videti i u profesionalnom auto-moto sportu.

Kato dodaje Kato, Mitsubishi će nuditi ne samo gotove automobile sa značkama Ralliarta, već će kupcima biti dostupna i kompletna lista delova zahvaljujući kojima će moći da srede automobil po sopstvenoj želji.

Neki mediji smatraju da će fokus biti na vozilima na struju, ili pak možda na hibridima, i da će tehnologija biti deljena sa bratkim kompanijama Renaultom i Nissanom. Zajednička korporacija je već najavila da će prvi novi modeli Mitsubishija, razvijeni u saradnji sa Renaultom i Nissanom debitovati do 2023. godine i šanse su velike da će upravo oni mogli nositi nalepnicu Ralliart.

Svi bi naravno želeli da vide povratak modela Lancer Evolution, ali šanse da će se tako nešto desiti su izuzetno male, pošto se kupci okreću prema krosoverima, terencima i pikap kamionetima. Tako da, očekujte Outlander, Eclipse Cross ili L200 sa izmenjenim branicima i felnama, možda i modifikovanim ogibljenjem i malo većom snagom.

Daleko od one formule koja je proslavila Mitsubishi tokom devedesetih godina, ali sigurno više nego što fabrički modeli poput Miragea i eK-a mogu da ponude, zar ne?

AutoRepublika

(314)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Stari Dejan

Nadam se da će taj prvi auto posle ovoliko dugo vremena biti vredan te oznake