1. Home
  2. Vesti
  3. Chevrolet sprema i električno izdanje modela Corvette?
Chevrolet sprema i električno izdanje modela Corvette?
0

Chevrolet sprema i električno izdanje modela Corvette?

99
0
Podelite sa prijateljima:

Prošle su svega dve godine od kada je Chevrolet debitovao sa osmom generacijom svog modela Corvette. Slavni sportista, koji je u proizvodnji još od 1953. godine, je tako po prvi put dobio u serijskoj proizvodnji centralno postavljen agregat i za sada dobija dosta pohvala na račun stila, performansi i generalno, svega onog što pruža za svoju cenu.

Nedavno smo dobili i prvu verziju visokih performansi nazvanu Z06 posle čega Chevrolet planira novo specijalno izdanje koje će lansirati svake godine sve dok ne stigne svemoguća Zora. Ova verzija će dobiti ime po belgijskom inženjeru Zori Arkus-Duntovu koji je preporodio sportistu sredinom pedesetih godina prošlog veka, i od njega napravio legendu koja traje do današnjeg dana. Zora će biti prva Corvette u takozvanoj „hypercar“ kategoriji (segment hiperautomobila) i pokretaće je kombinacija benzinskog i električnog motora za zajedničkih hiljadu konjskih snaga.


Ali ako je verovati natpisima kolega sa sajta „Mid Engine Corvette Forum“, najpoznatiji model Chevroleta ćemo jednog dana videti i u električnom izdanju. Naime, veliki broj vlasnika sedme i osme generacije je objavilo da ih je Chevrolet kontaktirao i postavio razna pitanja, poput onog da li bi ponovo kupili Corvette u električnom izdanju i koje karakteristike bi im bile bitne u tom slučaju, verovatno misleći na parametre snage i autonomije.

Komentari su uglavnom pozitivne prirode i vlasnisi se slažu da su električni modeli budućnost, pa ćemo se tako sresti sa njima pre ili kasnije. Sa druge strane, postoje i oni koji kažu da nikada neće prići nijednom sportisti na struju, i da će nastaviti da voze polovnjake s motorima s unutrašnjim sagorevanjem goriva dokle god je to moguće.

Postoji i sumnja da General Motors samo testira tržište pošto svi znamo da će hibridno izdanje stići u skorijoj budućnosti. Nosiće značku E-Ray i razvijaće preko 650 „konja“ u kombinaciji benzinskog i električnog motora, a po nekim pričama, ova varijanta bi mogla da pruža i pogon na sva četiri točka. Takva konfiguracija bi se mogla smatrati  blagom najavom toga što možemo da očekujemo u nekoj daljoj budućnosti, i ona bi takođe mogla da pruži javnosti priliku da se navikne na neke dramatičnije izmene.


Bilo kako bilo, spomenuli smo da su prošle svega dve godine od kada je sadašnja generacija debitovala, pa ne treba očekivati nešto dramatično u bliskoj budućnosti. A za one koji žele samo SUS motore, jednog dana će ih dočekati ne baš lepa vest.

AutoRepublika

(99)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments