1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Grand Wagoneer u Evropi košta skoro koliko i najveći Maybach?
Jeep Grand Wagoneer u Evropi košta skoro koliko i najveći Maybach?
1

Jeep Grand Wagoneer u Evropi košta skoro koliko i najveći Maybach?

2.31K
1
Podelite sa prijateljima:

Jeepov novi model Grand Wagoneer je počeo da pristiže u izložbeno-prodajne salone pre nekoliko meseci, i za sada oduševljava američke medije. Stil sa mnogim klasičnim linijama, a opet moderan enterijer sa visokim standardom završne izrade, i naravno dinamičnim voznim karakteristikama su rezultirali dobijanjem veoma visoke ocene na testovima, ali istovremeno je jasno i da takvo zadovoljstvo naravno mora i da košta podosta.

Početna cena iznosi američkih 68.845 dolara (potrebno je reći da postoji i jeftiniji bazni Wagoneer dok ovo „Grand“ označava najviši nivo opreme) i sa punom opremom prelazi brojku od sto hiljada „zelembaća“. Američki proizvođač vozila želi da ograniči ponudu samo na domaći teren, barem dok se ne reši problem sa nestašicom kompjuterskih čipova, ali vremenom je naravno cilj proširiti se i na najveće svetsko tržište – Kinu.


To znači da kupci u Evropi još moraju da čekaju, i pitanje je da li će uopšte dočekati da vide Grand Wagoneer u salonima, pošto se njegova strategija sa velikim 6,4-litarskim benzincem i osam cilindara nikako ne uklapa u ono što kupci na Starom kontinentu žele, ili je možda bolje reći, što mogu da priušte u uslovima sve strožijih emisionih propisa.

Ali uvek postoji ono „ali“ pa nije trebalo da prođe puno vremena, pre nego što je određeni broj primeraka uvezen u Evropu, i pre nego je završio na poznatom nemačkom sajtu za preprodaju Mobile. U oglasu koji je u međuvremenu skinut jer prepotstavljamo da je Grand Wagoneer pronašao vlasnika, prodavac je tražio sumu od čak 163.030 evra ili 183.370 američkih dolara.

Da, dobro ste pročitali, što znači da je ovaj Jeep zapravo skuplji nego nemački krosoveri BMW X7 M50i (119.200 evra) i Mercedes-AMG GLS63 (154.509 evra), a nije daleko ni od Maybachovog izdanja spomenutog GLS-a za koje je potrebno izdvojiti 165.767 evra.

Radi poređenja, u Sjedinjenim Američkim Državama, Grand Wagoneer sa paketom opreme Series III košta 104.845 dolara i pokreće ga 6,4-litarski benzinac sa 470 konjskih snaga. Odlikuje ga sva oprema koja se može poželeti u nekom modernom modelu, ali istovremeno teško je opravdati da „tamo neki“ Jeep košta skoro koliko i „kraljevski terenac“ sa značkom Maybacha.


Naravno, neko će reći da je ovakva komparacija ono što se u narodu naziva poređenje „baba i žaba“, i da su modeli koji se zvanično prodaju uvek jeftiniji nego oni koji su plod specijalnog uvoza, i na prste jedne ruke se može nabrojati koliko ih postoji, ne samo u jednoj državi već na celom kontinentu. Ali, opet ne možemo da krijemo šok koliko ovaj Grand Wagoneer košta, a još veći šok da je neko zaista potrošio toliku sumu novca na njega.

AutoRepublika

(2306)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Sve mi je ovo u redu ali zašto ne mogu dobiti jednu limuzinu veličine Maserati Kvatroporte i ovu količinu luksuza sa krajslerovim znakom.? Nekad je Krajsler imao posebnu marku Imperijal.