1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Duster na domaćem tržištu dostupna i kao pikap kamionet
Dacia Duster na domaćem tržištu dostupna i kao pikap kamionet
15

Dacia Duster na domaćem tržištu dostupna i kao pikap kamionet

1.96K
15
Podelite sa prijateljima:

Dacia je prethodnih dana bila veoma čest predmet rasprave u automobilskim medijima. Glavna tema je bio prvi električni model kompanije pod oznakom Spring, ali se i ranije pričalo o novim generacija modela Logan i Sandera. Rumunski proizvođač vozila se sada okreće domaćem tržištu gde će prvi put biti dostupno pikap kamionetsko izdanje modela Duster.

Zapravo, takva verzija Durstera je i ranije postojala, ali samo na tržištu Južne Amerike. Doduše, tamo Dacia kao firma ne postoji već se prodaje pod oznakom Renaulta. Model Duster Oroch je debitovao još 2015. godine i izuzetno je popularan, pa je Dacia shvatila da bi takav trend mogao da pronađe kupce i na Starom kontinentu.

Ovaj put pikap izdanje ne nosi nikakvu specijalnu oznaku kao što je slučaj u Južnoj Americi već će se prodavati samo kao Duster Pick-Up. Zanimljivo je da njegovu proizvodnju zapravo neće „usavršavati“ rumunski gigant već firma Romturingia, pa će tako Dacia poslati krosoversko izdanje svom partneru, a ovi finalizirati preradu sa prikolicom.

Kad spominjemo prikolicu, da kažemo da je ona dugačka 1,65 metara i da može da ponese terete do 500 kilograma. Sa izuzetkom ovog detalja, dva vozila su identična do najmanjeg detalja, a pikap će se nuditi samo sa 16-inčnim felnama i pogonom na sva četiri točka. Jedini motor u ponudi je 1,5-litarski Blue dCi turbodizel sa 115 konjskih snaga.

Prodaja startuje krajem meseca, a početna cena iznosi 22.546 evra. Dacia nema planove da ponudi pikap izdanje izvan Rumunije, ali ako potražnja bude dovoljno velika nema sumnje da će se i to desiti u budućnosti.

AutoRepublika 

(1959)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Slavko

Mene vise zanima sta je sa novim Loganom MCV, hoce li biti I kad… 🙂

D_C

Ono sto se zna u vezi Logan MCV je da ga Dacia za sada ne spominje. Jedna je pretpostavka da ce se na nekim trzistima pojaviti sa mozda godinu dana zakasnjenja u odnosu na Sandero/Logan. Medjutim, zna se da Dacia radi na jos jednom SUV/krosover vozilu koje ce se nuditi u verziji sa 7 sedista. To vozilo (interni kod RJI) ce biti jedan vid zamene za Lodgy a koji je i sam bio opet jedan vid zamene za prvu generaciju Logan MCV, koju je takodje ponedge bilo moguce kupiti sa 7 sedista. Da li je Renaultov plan da sa jednim… Pročitaj više »

Slavko

Rekose, negde procitah, pre one pretpremijere 7. septembra da ce I MCV biti sa ostatkom predstavljen I od tad nista. Niti se izjasnjavaju. ni bice, ni nece biti. Citao sam to I za 7-sed, videcemo sta ce od toga biti. Inace, vidim na facebook stranici Dacia Srbija Duster, jesenja akcija, dodali 4 zimske gume, a dodali I 350e na cenu. Zimska akcija ce proci, ali cena pasti nece. Neki, potpuno isti, modeli, na oglasima su porasli I za 500e preko noci. Ove opremljenije modele da ne pominjem, neki su na pola koraka do 20k eura. Zanimljiva politika cena.

D_C

Mozda Dacia u Srbiji uvodi politiku drugih uvoznika da uvek ima neka akcija. Ali za cene na srpskom trzistu u svakom slucaju imamo dezurnog eksperta. Mozda ce se javiti pa prokomentarisati. Ne znam kakva je situacija sada, ali znam (od njega) da je ranije kod nas Jeep Renegade verovatno bio bolja kupovina od Dustera.

moron

„jesenja akcija, dodali 4 zimske gume, a dodali I 350e na cenu. Zimska akcija ce proci, ali cena pasti nece.“ Evo, gledam, sada je (po cenovniku) Dacia Sandero Stepway Prestige 0,9 TCe 11.090 ( imaš gratis 4 zimske gume). Februara 2019. godine sam (tražeći kola za posao) uzimao ponudu i baš za ta kola. Cena im je (ne računajući popust i dodatnu opremu) bila 10.790 (i gratis 4 zimske gume). Prošlog decembra sam (gledajući kola za sebe) uzimao ponudu i za Kadjar. Top verzija ( „Black Edition“) sa 1,75 DCI 4WD je „sa popustom“ bila 29.990 (i gratis 4 zimske… Pročitaj više »

Slavko

To pricam. Inace je taj Duster krenuo sa 12590e ako se ne varam, pa negde proletos ili letos na 12890e I sad (akcijska 🙂 ) je 13240e. A nesto nisam primetio da su dodali na njega, sem cene.

moron

Ogromnoj većini „starijih“ modela svi lagano pumpaju cene …
Onim novim ( tek ili nedavno predstavljenim ), su u startu naduvali cene, ali, čim prodje malo vremena, i oni laganu cenom kreću ka nebesima.
Nije to „specijalitet“ ni Daćije, ni Renoa … Svi to rade.

D_C

moron, jedno ozbiljno pitanje: Imajuci u vidu da je pogotovo u Srbiji ali ne samo u njoj kataloska cena samo osnova za pogadjanje, ne znaci li to da je cena za recimo Kadjar Black Edition 1,75 DCI 4WD ista, samo ce kupac potencijalno dobiti veci popust prilikom pregovaranja, naravno, ukoliko bude bio dobar pregovarac? Ili ipak ne?

Miki

Mislim da je kljuc u necemu drugom. Troskovi razvija automobila su postali nesnosni zbog silnih regulativa i to mora da se pokrije nekako…plus pribliziti cenu automobila sto vise el. automobilima da bi ovi manje delovali naerazumno skupo

moron

Ne znam odgovor na tvoje pitanje (teško da bi odgovor na to mogla da ti da i komisija baš stručnih lica, koja bi se u malo dužem periodu bavila proučavanjem te teme i imala i pristup podacima i sa one strane pulta), niti mislim da sam u poslu eventualne kupoprodaje kola uopšte neki „dobar pregovarač“ (a nisam prolazio ni odgovarajuće treninge, koje neki ovde jesu prolazili 😊). Tek, iskustveno, rekao bih da može lako da se desi da ti za isto vozilo kod različitih dilera (ali i kod različitih prodavaca istog dilera), bude ponudjena različita cena (tj. različit popust u… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron
Don

Malo sad bacio pogled na neka auta koja sam snimio i vidim npr da talisman iz 2017 87k km, 110ks dizel za nekih 11680 (okruglo 10k za izvoz uz povrat PDV )..a vidim da je Todorović napisao da se novi auto isplati kupiti tek ako godišnje prelaziš 40k km… a ovdje imamo Sanadera 0.9 za 12k€…izvucite zaključak

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
Don

23k€ za Dacia ? Ima luđaka u svijetu…
Da moron nije uzimao ponude, ne bih znao da se ovako vara na njima sa cijenama.
Btw, kako vi uopće uspijete srušiti te cijene tokom pregovora , licno me zanimaju te fore…bas bih volio vidjeti nekog da to sve snimi 🙂

D_C

Mogu kao ‘strucnjak’ da te posavetujem kako sam dobio 1% popusta za polovan Audi😂 . U Srbiji smo barem, pre sada vec 7 godina, za Daciu dobili salonsku akciju van vremena Beogradskog salona: dodatne 2 godine garancije i patosnice 😂

moron

Mene je „jedan“ ( što je prošao te „stručne radionice“ ) učio da ti kao kupac treba da daš njima ponudu (pa i na par mesta, ako je to moguće ), da ne treba/ne sme da ti bude neprijatno ako je ta ponuda i nepristojna i da onda treba da čekaš ….Nekome od njih će, „ako Bog da“ ( posmatrano iz njihove perspektive ), to sve biti „u nevreme“ (na neki način) i onda tu postoji „razvojni potencijal“ za tebe i povoljan dogovor …
Tako nekako, ako sam dobro zapamtio 🙂

J4ZZ3R

Kljuca stvar je da ti imas vise informacija o njihovom stavu / situaciji i da sto manje otkrijes informacija o svom stavu i preferencijama. E sad problem je sto kod nas prodavci zapravo imaju smesne prodajne ciljeve, sto neretko nista i ne odlucuju i sto licno shvataju svaki pokusaj za pregovorima. Takodje ima dosta situacija da uvoznik kupi kajmak, a diler drzi auto na konsignaciji ut smesnu proviziju i da ga j**** on ne da svojih 1 – 2%, zato je uvek bolje da pricas sa uvoznikom ili sa dileronm koji je platio vozila sa lagera. Kao i sve u… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R