1. Home
  2. Vesti
  3. Haval F7x – serijska verzija SUV kupea
Haval F7x – serijska verzija SUV kupea
0

Haval F7x – serijska verzija SUV kupea

2.65K
0
Podelite sa prijateljima:

Trend razvoja krosovera sa siluetom kupe automobila je definitivno obuzeo vodeće proizvođače iz Kine. Nedavno je predstavljeno više modela iz ovog segmenta: Changan CS85Geely FY1, a sada je pred nama i Haval F7x, koji je u formi koncepta HB-03 prikazan prošle godine.

Serijska verzija predstavljenog kupe krosovera je debitovala ovih dana, a veza sa modelom srednje veličine Haval F7 je očigledna.

Silueta vozila sa padajućim krovom i mišićavo oblikovanim zadnjim krajem vozila je u najboljem maniru ovog segmenta. U poređenju sa originalnim modelom F7, nov verzija je niža za 30 milimetara (1.660 mm), dok su ostale dimenzije identične: dužina je 4.620 milimetara, širina iznsoi 1.846 mm.

Međuosovniski razmak je zadržan na nivou od 2.725 milimetara. Bogatije opremljene verzije modela Haval F7x leže na naplacima izrađenim od lake legure veličine 19-inča, a svetlosne grupe koriste punu LED tehnologiju.

Putnička kabina noviteta se samo u detaljima razlikuje od onoga što je viđeno na baznoj limuzini. Kod kupea sa povišenom pozicijom sedenja je moguće naručiti panele koji su izrađeni od plastike ojačane ugljeničnim vlaknima, uz sedišta koja poseduju štepove izrađene od konca kontrastne boje.

Dolazimo do jednog veoma interesantnog zapažanja. Naime, iako zadna klupa izgleda identično kao ona na sedanu, tamo su montirana tri sigurnosna pojasa, dok je naslona za glave samo dva komada. Što se tiče ostalih pojedinosti u vezi putničke kabine, treba napomenuti da se na listi opcionala nalazi virtuelna instrumentacija, sistem kamera sa punim prikazom zbivanja oko krosovera, zadnja sedišta sa funkcijom grejanja, adaptivni tempomat, sistem za meko zatvaranje vrata i još svašta nešto.

Sa tehničke strane posmatrano, modeli F7 i F7x su potpuno identični. Obe verzije se mogu kupiti sa turbo benzinskim motorima zapremine 1,5 litara (169 konjskih snaga) i 2,0 litra (197 ks). Jedina opcija za transmisiju je oličena u sedmostepenoj automatskoj jedinici, koja poseduje dvostruku spojnicu.

Ipak, kupci mogu da se opredele za verziju sa pogonom na sve, ili samo prednji par točkova, što je retkost među kineskim krosoverima. U velikoj većini slučajeva, u ponudi se nalaze samo verzije sa pogonom na jednom paru točkova.

Limuzina Haval F7 se u Kini može kupiti za iznos od 16 do 22 hiljade američkih dolara, pa je za pretpostaviti da će F7x biti nešto skuplji. Dileme oko cenovne etikete će biti otklonjene sa prvim prolećnim danima, za kada je proizvođač obećao javnosti tu informaciju.

Sasvim je moguće da se ovaj kupe krosover nađe i na evropskom tržištu, s obzirom na to da je proizvodnja kineske marke organizovana i na teritoriji Ruske Federacije, u gradu Tula. Zakazani start proizvodnje krosovera je za desetak dana, dok će u kasnijoj fazi započeta i proizvodnja modela F7x, na istoj lokaciji.

AutoRepublika

(2651)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments