1. Home
  2. Vesti
  3. Bentley juriša na rekord trke Pikes Peak
Bentley juriša na rekord trke Pikes Peak
0

Bentley juriša na rekord trke Pikes Peak

109
0
Podelite sa prijateljima:

Bentley planira da postavi novi rekord brdske trke Pikes Peak za serijske automobila sa modelom Continental GT. 

Britanska marka očito voli ovo takmičenje, s obzirom na to da je prošle godine Bentayga postala najbrži SUV ikada koji je odvozao put do vrha Pikes. Ovaj put oruđe za postizanje rekorda je Continental GT za koji Bentley navodi da je izmenjen samo zarad sigurnosti vozača, ali da je ostatak vozila u fabričkom stanju.

Ubačeni su rol kavez i trkačka sedišta, dok je mehanika ostala nepromenjena. Srce ovog automobila i dalje je mamutski W12 agregat koji razvija 626 ks i omogućava maksimalnu brzinu veću od 330 km/h.

Model koji će izaći na trku nosiće broj 100 kao omaž stogodišnjici postojanja Bentleya. Za volanom će se naći iskusni Ris Milen koji će pred sobom imati veoma ozbiljan zadatak, a to je da pređe kompletnu stazu za manje od 10 minuta i 26,9 sekundi. Upravo je to vreme trenutnog rekordera Porschea 911 Turbo S iz 2004. godine.

Pikes Peak trka održaće se 30. juna kada će Bentley pokušati da se okiti novim prestižnim rekordom.

AutoRepublika 

 

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments