1. Home
  2. Vesti
  3. Dodge Charger i Challenger u novom izdanju Jailbreak
Dodge Charger i Challenger u novom izdanju Jailbreak
1

Dodge Charger i Challenger u novom izdanju Jailbreak

257
1
Podelite sa prijateljima:

Zvuči neverovatno, ali modeli brenda Dodge kao što su Charger i Challenger jednostavno odbijaju da se penzionišu. Limuzina je debitovala 2006. godine, kupe dve godine kasnije, i s izuzetkom par kozmetičnih izmena i nekoliko novih motora, nisu se promenili u većoj meri.

Još je neverovatnije koliko dobro se prodaju. U prvih devet meseci ove godine Charger je privukao 61.498 kupaca, a Challenger 44.142, čime je zapravo prestigao Ford Mustang i postao najprodavaniji mišićavi četvorotočkaš na tržištu „preko bare“.


Ispred nas je sada jedno specijalno izdanje koje nosi značku Jailbreak. Ovaj izraz u engleskom jeziku bukvalno znači „pobeći iz zatvora“ i biće opcija na već impresivnoj verziji nazvanoj Redeye. Zapravo, ništa od onoga što Jailbreak donosi nije novo, ali je po prvi put u istoriji moguće dobiti specifičnu kombinaciju sedišta, trkačkih traka i mehaničkih delova.

Koji je najbolji deo ovog automobila? Svakako ono što se krije ispod haube, a tu ćemo naći 6,2-litarski motor Hellcat sa osam cilindara, koji uz pomoć kompresora razvija čak 807 konjskih snaga. To je za deset „grla“ više nego što nudi Redeye na kom je zasnovan, i u rangu sa Demonom koji se više ne proizvodi.

Spomenućemo da je navedeni Demon jedan od najbržih automobila koje smo ikada videli u serijskoj proizvodnji, sa ubrzanjem iz mirovanja do 100 km/h za 2,1 sekunde i prevaljenu četvrtinu milje (402 metra) s vremenom od samo 9,6 sekundi.


U prošlosti bi modeli kao što su Redeye i Hellcat bili „napucani“ opremom, i kupac ne bi imao neki izbor, već bi morao da uzme ono što mu se ponudi. Ali, ovaj put Jailbreak donosi čak sedam opcija u vezi sedišta, trkačkih traka i felni, zatim šest boja kočnih čeljusti na kočnm diskovima koje potpisuje Brembo, pet nijansi farbe za spoljne značke, i još četiri različita volana i vrsta bezbednosnih pojaseva.

Sve spomenute felne su inače 20-inčne pa kupac zapravo ne bira dimenzije već se opredeljuje samo po pitanju stila. Kada se znaju limitirani brojevi proizvodnje koje možemo da očekujemo od Jailbreaka, sumnjamo da će postojati dva identična modela na ulicama.

Naravno, ovakvo zadovoljstvo nikako ne može biti jeftino. Charger će vas koštati 82.675 američkih dolara, dok je za Challenger nužno izdvojiti dve hiljade „zelembaća“ više.

AutoRepublika

(257)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Cene Challengera su jos koliko-toliko pristupacne u poredjenju sa Camarom i Mustangom, ali se cene Chargera otimaju kontroli. Pre par meseci bas sam zeleo da kupim Chargera, ali su cene nenormalno visoke. Na kraju sam kupio Chrysler 300 koji je bio jeftiniji iako je Chrysler stepenica vise od Dodgea.