1. Home
  2. Vesti
  3. Kinezi duže čekaju na restilizovani Kodiaq, ali kad ga dobiju…
Kinezi duže čekaju na restilizovani Kodiaq, ali kad ga dobiju…
1

Kinezi duže čekaju na restilizovani Kodiaq, ali kad ga dobiju…

1.15K
1
Podelite sa prijateljima:

Češka marka Škoda je svoj krosover Kodiaq predstavila sredinom aprila, a nakon toga je počela prodajna ofanziva i u Srbiji. Međutim, nisu svi kupci bili jednake sreće, pa su tako Rusi morali da čekaju i nakon lokalne septembarske premijere, odnosno čekaće do decembra, dok su Kinezi još veći maleri, oni koji su prisiljeni da se pozivaju na poslovicu „strpljen – spašen“, još duže nego bliskija braća s istoka. 

Dok je razlog kasnog početka ponude u Rusiji obrazložen krizom u snabdevanju elektronskim komponentama, dotle će u Kini restilizovani SUV debitovati tek u prvom kvartalu naredne godine. Kao svojevrsan vid kompenzacije za ovo kašnjenje, Kinezi će dobiti Kodiaq koji će biti temeljnije modernizovan i kao takav će svakako biti privlačniji od varijante koja se nudi stanovnicima Starog kontinenta (uključujući i Rusiju).

Sudeći po onome što vidimo na prvim fotografijama koje po tamošnjem zakonu objavljuje lokalno sertifikaciono telo, kineski Kodiaq se po eksterijeru najviše približio onom što smo navikli da vidimo na evropskoj verziji sa sportskim atributima i indeksom RS. Može se reći da su odbojnici izrazito slični.

Posebna zanimljivost se ogleda u tome što će kineska modifikacija Kodiaqa posedovati različit enterijer, a njega je moguće videti jedino na prvom i jedinom zvanično lansiranom crtežu.

Već je više od sedam meseci prošlo otkako nam je poznato da se kroz proces zatezanja bora nije mnogo toga radilo na osavremenjavanju sadržaja dostupnih unutar putničke kabine, s izuzetkom ambijentalne rasvete koja je instalirana u bogatijem obimu, ali će zato kineski Kodiaq dobiti potpuno originalni čeoni panel.

Na slici vidimo ekran multimedijalnog sistema koji deluje poprilično gabaritno i koji je instaliran kao zaseban „komad tehnike“ negde po sredini grebena. Tu su i središli otvori za ventilaciju koji su ovog puta pozicionirani vodoravno, dok je blok namenjen kontroli postavki uređaja za klimatizaciju postao sićušniji i u potpunosti se oslanja na tehnologiju dodira zarad upravljanja radom „klime“.

Kinezi će se premijeri modernizovanog noviteta poradovati u veoma bliskoj budućnosti. Zgodno je mesto, ovde na kraju najave noviteta i da kažemo da se u Narodnoj Republici Kini nudi i varijanta s oznakom Kodiaq GT, a ona podrazumeva sniženu liniju krova i mišićaviju siluetu. Restilizacija koja će ostaviti traga na konvencionalnom Kodiaqu, zahvatiće nešto kasnije i izdanje GT.

AutoRepublika

(1149)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„Kinezi će dobiti Kodiaq koji će biti temeljnije modernizovan i kao takav će svakako biti privlačniji od varijante koja se nudi stanovnicima Starog kontinenta (uključujući i Rusiju).“

Meni je ipak mnogo privlačnija evropska verzija, sa klasičnim/fizičkim komandama klimatizacije.