1. Home
  2. Vesti
  3. Objavljene iznenađujuće cene za BMW X5 za nemačko tržište
Objavljene iznenađujuće cene za BMW X5 za nemačko tržište
6

Objavljene iznenađujuće cene za BMW X5 za nemačko tržište

1.94K
6
Podelite sa prijateljima:

Neposredno nakon (neočekivane) svetske premijere četvrte generacije najvažnijeg krosovera za proizvođača iz Minhena, obelodanje su i cene za inicijalno dostupne modele.

U početku, osnovnu ponudu će činiti model BMW X5 xDrive30d, a on će na germanskom tržištu koštati 69.200 evra, što je cena koja je veoma bliska osnovnoj varijanti, još uvek aktuelne generacije, pokretanoj ovim agregatom.

Međutim, ono što čini bitnu razliku, i praktično predstavlja veliko iznenađenje, odnosi se na spisak osnovne opreme koji je drastično bogatiji od onog koji podrazumeva ista, na modelu treće generacije. Dakle, uz redni šestocilindarski motor koji isporučuje 265 konjskih snaga, uz 620 njutn metara obrtnog momenta, standardni su: osmostepeni automatski menjač, pogon na točkove obe osovine, automatski klima uređaj, felne od lake legure od 18 inča, sportska i grejana sedišta, prednje svetlosne grupe u LED tehnologiji, senzori za pomoć pri parkiranju i kamera za prikaz slike iza vozila, novi digitalni instrumentacioni panel sa dva ekrana dijagonale 12,3 inča, sistem za navigaciju i Wi-Fi hotspot.

Verzija M50d će stajati 92.900 evra, ali će njena oprema biti još bogatija. Dalje, BMW X5 xDrive40i, koja koristi potpuno novi (B58) redni benzinski šestocilindraš, koštaće 70.700 evra. Proizvođač navodi da će za ogromnu razliku u ceni, ova benzinska varijanta, obezbeđivati čak 70% performansi onih koje pruža M50d.

Da li su kupci poslednjih primeraka F15 generacije preskupo platili svog ljubimca?

Uz ovakvu cenovnu politiku, postavlja se pitanje da li su poslednji kupci aktuelne generacije modela X5, zaista dobili tako veliki popust, ili su za malo veći iznos mogli da, par meseci kasnije, kupe značajno savremeniji automobil, kakav novi BMW X5 sigurno jeste.

 

(1943)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Večita dilema. Da li se više isplati kupiti odlazeći model ili sačekati novi. Pravila tu nema.

Dejan

BMW 5M opoziv opet
Znači non stop opozivi za 5M
evo sad crkava uljna pumpa
10.jun 2018.
Krntija Zvezdanova

Japanautofan

Zar C klasu ?
Sad sam se razocarao.
Nista bez A klase, ili bese S
Sve mi se pobrkalo sa tim klasama. 🙂
Nego jel bio test te C klase,kakvi su utisci ?
Secam se kada se pojavila prva mecka C klase. Mislim da je za fabriku bila kljucna dobra prodaja iste. Pukli su nesto puno na avionima pa su morali da se vade u autoindustriji . Tada se pojavila C Mecka koja je odusevila.
Toliko sam upucen,mozda i gresim 😉

Japanautofan

Vidim da se pojavila i A klasa sa digitalnom instrument tablom
Trenutno deluje jako interesantno.
Voznja oba brenda i uzivanje u istoj bez predrasuda vam omogucava realno sagledavanje stvari i to je jos jedan dokaz da ste skroz iskreni u ocenjivanju kvaliteta ili nedostataka istih.
A rekoh da necu vise da vas hvalim 😛