1. Home
  2. Vesti
  3. Flota ruske policije bogatija za 1.700 primeraka Lade Veste
Flota ruske policije bogatija za 1.700 primeraka Lade Veste
3

Flota ruske policije bogatija za 1.700 primeraka Lade Veste

1.91K
3
Podelite sa prijateljima:

Ruska saobraćajna policija značajno je obnovila svoj vozni park u prethodnih nekoliko meseci.

Ruske vlasti saopštile su da su primile 1.700 jedinica Ladinog modela Vesta za službu u saobraćajnoj policiji. Većina vozila već je preusmerena u stanice radi početka službene karijere.

Ovo je druga velika isporuka automobila za “momke u plavom” u toj zemlji, jer je u oktobru stiglo 2.500 primeraka Hyundaijevog Solarisa. Poručena Vesta izgleda krajnje skromno i prema zvaničnim podacima automobil je paketu opreme Comfort.

Kako se da videti sa fotografije, Rusima je sadržina bila bitnija od forme, te policijski automobil koristi proste čelične felne. Dakle, praktično, a ujedno i jeftinije rešenje.

Potrebno je napomenuti da patrolna Vesta koristi benzinski atmosferski 1,6-litarski motor sa 106 konjskih snaga. Naravno, automobili su podvrgnuti odgovarajućim promenama kako bi adekvatno službovali u policiji.

Pre dve godine ruska saobraćajna policija dobila je veliko pojačanje u vidu Škode Octavije sa znatno potentnijim motorom. Ovaj liftbek koristio je 1,8-litarski agregat sa 180 “grla” ispod haube. Tada je bilo poručeno ukupno 3.870 automobila za policiju.

Sigurno je da će narudžbina ruskih snaga reda i zakona dodatno ojačati poziciju Veste na tržištu. Ovaj automobil je u periodu od januara do oktobra ubeležio više od 93.000 registracija na domaćem tržištu i do kraja godine boriće se za titulu najprodavanijeg modela u Rusiji sa bratskom Grantom.

AutoRepublika 

(1910)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Octavia 1,8 sa 180 ks? Ja za to nisam znao.

TheStig

Hahaha prava oprema da se ganjaju sa bogatim i bahatim rusima po širokim Moskovskim magistralama.

Bungi

Bogati Rusi se ganjaju u bankama, kad im država zamrzne račune zbog nelegalnog poslovanja.