1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo Cars zida treću fabriku u Evropi
Volvo Cars zida treću fabriku u Evropi
0

Volvo Cars zida treću fabriku u Evropi

569
0
Podelite sa prijateljima:

Imamo još jednu vest koju je ranije danas inicijalno preneo nemački poslovni magazin koji se bavi automobilskom tematikom Automobilwoche. Naime, pomenuta redakcija je izvestila da kompanija Volvo Cars ima želju da izgradi treću fabriku na tlu Starog kontinenta, što je priča koja je planirana za sredinu ove decenije, stoji u poslovnom planu Šveđana. Nemački list je praktično citirao izjavu glavnog finansijskog direktora kompanije, Bjorna Anvala koji je naveo da će na taj način biti moguće dostići proizvodni cilj koji se ogleda u montaži 1,2 miliona vozila.

Kompanija sa sedištem u Geteborgu, koja je inače, s kapitalom vrednim 18 milijardi američkih dolara, postala drugi najveći listirani entitet u Švedskoj, nakon što je sprovedena oktobarska inicijalna javna ponuda akcija, već poseduje dve fabrike na evropskom tlu. Jedan je locirana u Švedskoj dok druga posluje na tlu Belgije.

„Potrebne su nam obe fabrike u Evropi… Ali, trebaće nam još. To je razlog zašto želimo da gradimo i treću,“ rekao je Anval kolegama iz Automobilwochea. Međutim, finansijski direktor nije bio rečitiji, na osnovu čega bismo eventualno mogli da zaključimo gde će biti smešteni ti pogoni.

Niko drugi iz firme Volvo Cars nije bio dostupan za komentar.

Podsetićemo da je švedsko društvo u većinskom posedu od strane kineskog koncerna Geely Holding, i da trenuno proizvodi oko 800 hiljada četvorotočkaša na godišnjoj osnovi, tvrdi Anval. Volvo planira da se preorijentiše na električni pogon u potpunosti, i to do 2030. godine.

AutoRepublika

(569)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments