1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla dostigao brojku od 30 hiljada superpunjača na globalnom nivou
Tesla dostigao brojku od 30 hiljada superpunjača na globalnom nivou
0

Tesla dostigao brojku od 30 hiljada superpunjača na globalnom nivou

123
0
Podelite sa prijateljima:

Američki proizvođač električnih vozila nastavlja da širi svoju mrežu superpunjača.

Već sada je u razvijem evropskim zemljama evidentan ogroman nedostatak javnih punjača za baterijske automobile. Vlasnici Teslinih četvorotočkaša nemaju takvih problema, jer ova marka poseduje razvijenu mrežu superpunjača koje (za sada) mogu koristiti samo njeni modeli.

Kompanija iz SAD je 11. novembra dostigla jubilej – 30.000 superpunjača širom planete. Tesla ima veliki broj punjača na matičnom tržištu, a mreža je sve razgranatija u Evropi i Kini. Nedavno je američki brend postavio i prve stanice za punjenje u Africi…

Tesla rapidno širi sopstvenu infrastrukturu. Prema nezvaničnim podacima po kvartalu stvore oko 2.400 superpunjača. Krajem septembra ovaj brend posedovao je 3.254 lokacije sa stanicama za punjenje. Na jednoj lokaciji može biti od devet pa sve do čak osamdeset punjača za Tesline automobile.

Svakako da je ova sve razgranatija mreža superpunjača Tesle jedan od glavnih aduta te marke pri prodaji njenih četvorotočkaša. No, ostaje pitanje koliko će to dugo trajati. Američki proizvođač već je otpočeo pilot projekat u Holandiji gde je nekolicina lokacija sa superpunjačima otvorena i za vozila drugih marki.

AutoRepublika 

(123)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments