1. Home
  2. Vesti
  3. Kia u Evropi prelazi u segment banderaša od 2035. godine
Kia u Evropi prelazi u segment banderaša od 2035. godine
6

Kia u Evropi prelazi u segment banderaša od 2035. godine

220
6
Podelite sa prijateljima:

Postepena tranzicija ka električnim automobiljima je jedna od ključni tačaka globalne strategije Plan S, koju je Kia predstavila u ranijem delu tekuće godine. Sada smo saznali više pojedinosti u vezi najavljene elektrifikacije. Na primer, Kia će započeti s konverzijom fabrika marke u Koreji, Americi, Kini i Indiji, sve s ciljem prelaska na masivnije korišćenje solarne energije. Pride, kompanja je obećala da će do 2030. godine celu korporativnu flotu prebaciti na elektropogonjene četvorotočkaše.

Dovoljno je to vremena za elektrifikaciju, kako u smislu prilagođavanja proizvodnih mogućnosti, tako i u smislu prilagođavanja prodajnih aktivnosti. Prvo tržište na kome će iz ponude biti povučeni Kijini modeli sa SUS motorima će biti evropsko, a to će se dogoditi tokom 2035. U narednih par leta, tačnije do 2040. godine, ideja uprave Kije je da se i na ostalim svetskim ključnim tržištima odrekne motora s unutrašnjim sagorevanjem, ali će i tu opet biti izuzetaka, pa će tako Rusi verovatno moći da pazare i konvencionalne modele marke za koju je to tržište od ogromnog značaja zbog velike popularnosti na njemu.

Kia trenutno proizvodi samo četiri modela električnih automobiča. To su modeli koji su praktično modifikacije „ugljenovodoničnih“ automobila: Soul EV i Niro EV, kao i dva razvijena od praznog lista papira: krosover Kia EV6 kao i električni kamion Kia Bongo, koji se inače prodaje samo u Koreji. Sledeća premijera se tiče velikog SUV-a koji će se zvati Kia EV9, i čiji su tizeri objavljeni juče. Najavljena je i njegova premijera za 17. novembar, dok će sam događaj biti organizovan u Los Anđelesu.

Kia planira da do 2045. godine smanji obim ugljeničnih emisija za 97%, odnosno da uspostavi ugljeničnu neutralnost, što bi značilo uspostavaljanje ravnoteže između emisije CO 2 u atmosferu i zapremine CO 2 , udaljenog od atmosfere.

AutoRepublika

(220)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

TheStig na aparatima 😜

TheStig

U znak protesta naci cu neki v10 i metnuti ga u ceeda, konvertovati ga u zadnju vucu, a onda paliti gume ispred salona lokalnog, snimiti i poslati Korejcima. 😁

Iznogud

Puna podrška protestu!

moron

Još kad te sutra ujutro na AR dočeka test Plug-In hibrida …
Lep dan „u najavi“, zar ne ?
🙂

Iznogud

Haha, nadam se da neće, cekam test od jezza, nema ga ko ni Plate. Dosta tog Rajkovića, pošaljite ga na odmor u Tursku, da malo čovjek vidi svijeta za malo love jedno 15 dana, 5zvjezdahotel ALL inclusive tam vam za 1000€. Zauzvrat, dobijemo ljetopis popa, odmorenog čovjeka otvorenih horizonata, a odmorimo se od dilda, Dacia i renoa. Win-win situacija. 🙂

Moee

Iduće subote još jedan hibrid – P308 sa 225 konja 😉