1. Home
  2. Vesti
  3. Porsche Taycan u završnoj fazi testiranja pred premijeru
Porsche Taycan u završnoj fazi testiranja pred premijeru
0

Porsche Taycan u završnoj fazi testiranja pred premijeru

259
0
Podelite sa prijateljima:

Taycan je kroz testiranja prevalio 6 miliona kilometara uz 10 miliona kilometara virtuelnog ispitivanja.

Porscheo električni sedan je u završnoj fazi testiranja pred oficijelnu premijeru u septembru, s tim što će prodaja na nekim tržištima započeti pre kraja ove godine. Taycan se našao na putevima čak 30 zemalja, da bi se osiguralo da može da se nosi sa svim klimatskim i putnim uslovima.

Već poslovično, Porsche je odradio testiranja u Skandinaviji blizu Arktičkog kruga, u Južnoj Africi i Dubaiju. Kompanija tvrdi da su temperature bile u rasponu od -35 do 50 stepeni Celzijusa.

„Pre nego što Taycan bude lansiran na tržište krajem godine, mi ćemo pokriti oko šest miliona kilometara test vožnji širom zemaljske kugle. Već sada smo veoma zadovoljni kako se vozilo pokazalo“, kaže potpredsednik modeln linije, Štefan Vekbah.

Porsche je takođe sproveo i kompjuterska testiranja Taycana, gde je u virtuelnom svetu ovaj automobil prešao još 10 miliona kilometara. Za taj posao je korišćen simulator koji je imitirao Nirburgring Nordšlajfe, a test vozači su navodno uspeli da ostvare krug u trajanju ispod osam minuta.

Inače, Taycan će sprint do „stotke“ obavljati za manje od 3,5 sekundi, dok će po jednom punjenju moći da pređe 500 kilometara.

Porsche takođe očekuje da će novi EV postići komercijalni uspeh, s obzirom da je već primljeno preko 20.000 kapara za ovaj automobil.

AutoRepublika

(259)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments