1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljena Honda Integra
Predstavljena Honda Integra
0

Predstavljena Honda Integra

929
0
Podelite sa prijateljima:

Nakon petnaest godina naziv Integra nastavlja da živi. Honda ga vraća u svakodnevicu. Najavljen je i liftbek Acura Integra kao model sa sportskim ambicijama, ali se taj neće pojaviti u Americi pre nego što dođe naredna godina. Ali zato je sedan Honda Integra debitovao u Kini.

Ali avaj, kao što smo i izveštavali, u pitanju nije u potpunosti nezavisan model već samo varijacija na temu „civilnog“ Civica. Ali, u skladu s istorijskim kaononima, razvojni tim je pokušao Integru učiniti više sportskom „limuzinom“ od originalnog Civica.

Sa strane posmatrano kineska verzija Honde Integra se razlikuje od matičnog civica po branicima i tehnologiji rasvete. Razlike su vidne i po većim točkovima, onim s felnama od 18 cola umesto izvornih jedinica od 17 cola. Tako upakovan Civic počinje da odaje utisak veće agresivnosti od „civilne“ verzije.

Novo perje praktično nije dovelo do promena gabarita, ako izuzmemo simbolično produženje od jednog milimetra po dužini (do 4.675 mm). Uz doplatu se može dobiti i paket koji još viši aludira na sport, pa uključuje i spojler na poklopcu prtljažnika, crna kućišta retrovizora, mat lajsne umesto onih (svejedno plastičnih) ali koje asociraju na to da su hromirane.

Promene u enterijeru se odnose na čisto kozmetičke pojedinosti. Integra može biti opremljena instrument tablom u boji karoserije, što se odnosi i na kontrastne umetke na sedištima. U smislu opreme, ne postoje razlike u odnosu na kinesku modifikaciju Civica, pa novitet poseduje: virtuelnu instrumentaciju, multimedijalni sistem s ekranom dijagonale od devet inča, a tu je i stakleni panoramski krovni otvor punih dimenzija, uz dostupan i manji otvor slične namene.

Ako znamo da se Honda Civic u Narodnoj Republici Kini nudi u dve verzije, obe oslonjene na jednoipolitarski turbobenzinski motor, sa 129 ili 182 konjske snage, onda treba reći da je Integra „osuđena“ samo na moćniju alternativu. Kod Civica zato nema izbora kod jedinice za transmisiju, to jest jedina mogućnost pokriva varijator, ali Integra će moći biti dobijena i sa šestostepnim ručnim menjačem.

Dva modela će biti sklapana i u različitim fabrikama. Kineski Civic sklapa zajednički poduhvat Dongfeng-Honda, dok će za montažu Integre biti zadužen ortakluk GAC-Honda. Analogna priča ovoj čiji su glavni akteri Civic i Integra, već je viđena kod imena Inspire čiji je pandan Accord, kao i kod naziva Avancier  (blizanac krosovera UR-V).

Postoji osnovano ubeđenje da će Honda Integra biti malkice skuplja od slične verzije modela Civic. Prodajna ofanziva u Kini kreće pre nove godine, ali ne u novembru.

AutoRepublika

(929)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments