1. Home
  2. Prezentacije
  3. Honda za 13 hiljada evra? Može osveženi City!
Honda za 13 hiljada evra? Može osveženi City!
7

Honda za 13 hiljada evra? Može osveženi City!

5.51K
7
Podelite sa prijateljima:

Hondin model City je u smislu gabarita ekvivalent korejskih modela Solaris ili Rio. Kompaktan je i relativno pristučan automobil namenjen kupcima koji žive u zemljama u razvoju. Aktuelna sedma generacija Honde City je  debitovala u 2019. godini i proizvodi se u Indiji, Indoneziji, Tajlandu, Maleziji, Vijetnamu i Brazilu. Na nekim od ovih tržišta, pored sedana se nudi i hečbek istog imena.

Ovom prilikom donosimo priču o osveženom modelu namenjenom indijskim kupcima.

Obim promena je skroman. Pojavili su se novi branici, dok je sada na zadnjem odbojniku obezbeđen privid difuzora, a kome je pridružen običan spojler na poklopcu prtljažnika. Nova je rešetka hladnjaka i ona dolazi s redukovanim oivičenjem.

Konačno, ugrađuju se i točkovi s felnama novorazvijenog stila, dok je u kabini novo jedino došlo u vidu završnih materijala, a taze je i platfroma za bežičnu dopunu pametnih telefona i ostalih sličnih spravica koje je moguće povezati s internetom.

S druge strane, novost je i to što je turbodizel nuđen uz ovaj model, ali sada je uklonjen iz portfelja proizvoođača poštu su na snagu stupili novi i rigorozniji standardi koji se tiču ekologije. Zapravo, tek će 1. aprila stupiti na snagu, ali suštinski je efekat na ponudu ovog automobila isti, kao da su već u upotrebi.

Da bi se od dizel motora učinila ekološki podobna mašina, potrebna je ogromna investicija, a to je procenjeno neisplativim. Umesto dizela, kao neka vrsta nadoknade, predstavljena je hibridna verzija Honda City e:HEV, a ona se ranije nudila samo u najskupocenijoj alternativi po ceni od 25 hiljada američkih dolara. Sada je dostupna u prizemnijem izvođenju i sa sniženom cenom. Pa opet, i 22,9 hiljada dolara nije malo para, a baš toliko je potrebno da bi se kupila.

Srce hibrida čini benzinski 1,5-litarski motor koji radi u Atkinsonovom ciklusu. Pokreće točkove samo kada se vozilo kreće većim brzinama, dok je osnovni pogon potekao od trakcionog električnog motora. Najviša snaga pogonskog sklopa iznosi 126 „konjića“ i 253 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Bazična Honda City i dalje pod haubom krije atmosferski benzinac radne zapremine 1,5 litara (121 konjska snaga i 145 Nm), a koji je uparen sa šestostepenim menjačem na „ručni pogon“ ili transmisijom tipa CVT.

Osvežena sedma generacija sedana sedana će takođe zameniti i šesto pokolenje istog, koje se na vaše verovatno čuđenje, i dalje nudi u Indiji. Doduše, samo u osnovnoj verziji i s ručnim menjačem. Obustava ponude japanskog aduta šeste generacije će biti sprovedena tokom ovog proleća, pa je ponuđena pojednostavljena varijanta Honde City. I ona takođe stiže s ručnom transmisijom.

Ako je stari sedan koštao u osnovi 11,5 hiljada američkih dolara, onda je novi, čak i primitivizovan, u ponudi po i dalje fantastičnoj ceni od 13,9 hiljada dolara. Prodaja kreće pre nego što se oprostimo od marta.

AutoRepublika

(5513)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Filio

Koliko mi je drago vidjeti da su multimedijski uredaj stavili u cocpit a da ne strsi izvan nje

BB

Džaba ti, kad nisi indijac 😜😂🤣

BB

Sreća pa mi pripadamo razvijenim zemljama pa ovaj model je ispod standarda tržišta 😜😠

Fin autić, šteta što se i ovdje ne prodaje baznjak od 1.5 litara nego „premiumi“ od 1.0 do 1.2 sa tri cilindra 😜….

moron

Da, valjalo bi ovo i za Balkan. I ne razumem po čemu bi bio gori od nekih modela drugih proizvođača slične opreme i motorizacije.

Lovro

Za 13900 ja bih ovo kupio pre nego neki iznjakani polovnjak sa placa ili logana

BB

Dodaj na to troškove prebacivanja volana na lijevu stranu 😜

Mile mocevic

Kolika je masa automobila?
Mislim da je premalo 121ks
Cijena je realna