1. Home
  2. Vesti
  3. Misteriozna Honda ZR-V u razvoju
Misteriozna Honda ZR-V u razvoju
0

Misteriozna Honda ZR-V u razvoju

199
0
Podelite sa prijateljima:

Konkludentna radnja predstavlja pojam koji se često može čuti među tumačima propisa. U svetu ljubitelja automobila, konkludentnom radnjom se može smatrati i čin proizvođača vozila u smeru podnošenja zahteva za zaštitu intelektualne svojine, Tako i mi zaključujemo da se profesionalci u japanskoj Hondi trenutno ozbiljno bave razvojem novog modela ZR-V, jer su se pravnici australijske ispostave zauzeli da se ovaj naziv zaštiti pred nadležnim organima.

Zahvaljujući strukturi, to jest izboru karaktera zaštićenog indeksa, idemo korak dalje u slutnjama, i sledstveno tvrdimo da će ZR-V biti pozicioniran u istom stroju u kom se već nalaze krosoveri HR-V i CR-V.

Naše pretpostavke nisu nastale tek tako. U potpunosti smo se oslonili na čuvenog ljubitelja Honde iz Kanade, koji se predstavlja imenom Rhett, i koji nikada ne greši u tumačenju namera japanskog proizvođača. To ide do te mere da pomišljamo čak da je Rhett zapravo pseudonim Hondinog marketing tima.

Ovaj put nam je Rhett otkrio, gore prikazani dokument iz koga zaključujemo da se radi o aplikaciji upućenoj Zavodu za zaštitu intelektualne svojine Australije, podnetoj 17. aprila. 

Međutim, iz same prijave ne možemo da donesemo iole indikativan zaključak u pogledu gabarita noviteta. Izvesno je da oznake „RV“ na jeziku Honde znače krosover ili SUV. ali nismo sigurni da li je „Z“ ispred ili pak iza „H“ i „C“, to jest hoće li novajlija biti manji, veći ili negde između dva etablirana japanska modela.

Opet, verujemo da će ZR-V biti nešto kompaktniji model s povišenom pozicijom sedenja, od omalenog krosovera HR-V, što će prema zamisli proizvođača, dovesti nove kupce pod okrilje Honde, jer se očekuje i pristupačnija cena za novajliju.

To što je zahtev za zaštitu intelektualne svojine podnet baš u Australiji ima svoju težinu. Sudeći spram te činjenice, proizilazi da će se Honda usredsrediti na udovoljenje ukusu kupaca iz azijsko-pacifičke regije. Možemo pretpostaviti još i da nije realno očekivati ZR-V pre 2022. godine.

Bilo kako bilo, nemajte ni gram sumnje da ćemo u narednim mesecima biti u prilici da čujemo više na ovu temu.

AutoRepublika

(199)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments