1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Ford Mondeo će biti sedan, ali samo za Kinu!
Novi Ford Mondeo će biti sedan, ali samo za Kinu!
2

Novi Ford Mondeo će biti sedan, ali samo za Kinu!

610
2
Podelite sa prijateljima:

Američki Ford je pre nekoliko godina objavio da će ugasiti ponudu modela, na evropskom tržištu znanog pod imenom Mondeo, a na američkom Fusion (koji smo svojevremeno i testirali), a sve u sklopu restrukturiranja proizvodnog miksa. S montažom američkog Fusiona se prestalo još tokom leta 2020. godine, dok je najava za obustavu izrade evropskog Mondea glasila za mart 2022. godine.

Ipak, veliki porodični automobil ima još jedno tržište na kom mu bolje ide. U pitanju je ono nesagledivog potencijala, to jest kinesko, gde će Ford Mondeo biti i dalje nuđen, a naslednik stiže u obliku tradicionalnog sedana, iako je bilo licitacija da će poprimiti proterenski izgled i neku drugu formu karoserije!

Dilema je bila raspirivana time što su kamere špijunskih foto-aparata registrovale maskirne prototipove u formi s povišenim odstojanjem od tla, ali sada dolaze slike iz Kine gde tamošnja divizija američke firme objavljuje fotografije automobila s kamuflažom uz zvaničnu najavu da one ilustruju izgled novog Mondea namenjenog tamošnjem kupcu.

Novi sedan će biti najbliži rođak nedavno uvedenom u ponudu kros-liftbeku s imenom Ford Evos, dok je razvoj oba automobila izveden, uglavnom od strane kineskog naučnog i istraživačkog centra drugog najvećeg proizvođača automobila s one strane bare. Napomenućemo i da su neki prototip primerci svejedno uslikani i u Americi.

Mondeo će ipak od Evosa naslediti novoproklamovani korporativni identitet s dvodelnim dizajnom njuške, kao i ogromnim ekranom multimedijalnog sistema u kabini. On će biti dug čak 110 centimetara. Pored toga, novajlija će poput kros-liftbeka, takođe računati na turbobenzinski motor komercijalne oznake 2.0 EcoBoost.

Debi Mondea iskošenih očiju (za kinesko tržište) će biti upriličen tokom uvodnog tromesečja u 2022. godinu, dok će zajednički poduhvat Changan Ford biti zadužen za proizvodnju automobila. Dodatno, sedan će imati i svoj premijum derivat, a on će nositi naziv Lincoln Zephyr. Prikazan je tokom proleća koje je neposredno iza nas i preporučujemo da pročitate članak u kom smo prezentovali ovaj konceptni model koji izgleda veoma upečatljivo.

AutoRepublika

(610)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TheStig

Znači nova elita su Kinezi?!Gospoda voze udobne limuzine, a ti Evropska sirotinjo vozaj suv-ove i dildoe.

moron

Ekran dugačak 110 cm?
Neka ipak novog Mondea u Kini.