1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Spring je odlično startovala u Evropi
Dacia Spring je odlično startovala u Evropi
0

Dacia Spring je odlično startovala u Evropi

1.60K
0
Podelite sa prijateljima:

Niskobudžetni električni krosove se za sada čini kao pun pogodak.

Dacia je još jednom pronašla pravu meru za evropske kupce. Ovaj put je to električni novitet – Spring koji mami potrošače pre svega svojom vrlo pristupačnom cenom. U pojedinim zemljama na zapadnom delu našeg kontinenta ovaj krosover iz A segmenta može se nabaviti već za desetak hiljada evra, pre svega zahvaljujući obilnim državnim subvencijama za nabavku električnih vozila.

Tokom septembra, Dacia je u Evropi prodala 4.166 primeraka modela Spring, što je bilo dovoljno da se ovaj automobil nađe na listi deset najbolje plasiranih u EV segmentu.

U oktobru će taj rezultat sigurno biti znatno bolji. Dacia Spring okitila se titulom najprodavanijeg električnog četvorotočkaša u Italiji. Tamo je ubeleženo čak 1.777 registracija, što je daleko više od prvog pratioca Fiata 500 Elletrica (1.060), dok je trećeplasirani imao gotovo tri puta slabiju prodaju (Smart ForTwo EQ – 621).

Spring je definitivno pozitivno iznenadio na Apeninskom poluostrvu, i u oktobru je bio nadomak plasmana među deset najpopularnijih automobila u generalnom plasmanu s one strane Jadrana.

Niskobudžetni EV je vrlo tražen i u Francuskoj. Tamo je u oktobru dostavljeno više od 2.200 jedinica, što dovoljno govori o komercijalnom potencijalu Springa. Ipak, to je nešto slabije u odnosu na skuplji i prestižniji Renault Zoe (2.348).

Dacijin električni mališan našao je put do trona u još jednoj državi tokom prethodnog meseca. Reč je o Španiji. Ovde je situacija ipak daleko drugačija, jer Španci očito nisu toliko oduševljeni električnim vozilima kao njihove komšije.

Spring je u oktobru u Španiji bio najprodavaniji EV sa 261 registracijom, i iza sebe ostavio je Kiju e-Niro (240) i Fiat 500 Elletrica (145).

Sa ovako dobrim startom karijere, Rumuni definitivno imaju razloga za zadovoljstvo. Naš kolega Perica već je imao prilike da se druži sa Springom, a njegovu recenziju tog automobila možete pročitati OVDE.

AutoRepublika 

(1603)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments