1. Home
  2. Vesti
  3. Zaposleni traže od Forda da prestane sa proizvodnjom vozila za policijske svrhe
Zaposleni traže od Forda da prestane sa proizvodnjom vozila za policijske svrhe
0

Zaposleni traže od Forda da prestane sa proizvodnjom vozila za policijske svrhe

6.37K
0
Podelite sa prijateljima:

Malo je reći da policija nije omiljena u Americi ovih dana. Neko će reći da je sve počelo nakon ubistva Džordža Flojda, ali su zapravo sukobi postojali i daleko ranije. Usledili su naravno protesti gde su „momci u plavom“ označeni kao glavni problem u javnosti, a koliko se situacija otima kontroli možda najbolje potvrđuje podatak da je grupa zaposlednih u Fordu navodno zatražila od proizvođača da prestane sa isporukom automobila u policijske svrhe.

Ford ima dugu istoriju ponude policijskih vozila koja je počela još 1950. godine. To ne znači da „momci u plavom“ nisu i ranije koristili slične proizvode, ali u poslednjih sedamdeset godina, američki proizvođač vozila je pružao specijalni paket sa moćnijim agregatima, modifikovanim ogibljenjem, čvršćom šasijom i većim kočnim diskovima. Model Crown Victoria je godinama postala sinonim za policijska vozila, a ulogu je kasnije preuzeo terenac Explorer od 2011. godine. Godišnja isporuka iznosi oko 50.000 jedinica, i ovaj proizvođač trenutno kontroliše oko 70% tržišta.


Kako prenosi sajt Jalopnik, Fordov predsednik Džim Heket i prvi čovek Bil Ford su dobili seriju pisama od zaposlenih, u kojima se od proizvođača traži da okonča takvu vrstu poslovanja. Nepoznato je o koliko osoba je reč, ali je situacija očigledno postala dovoljno ozbiljna da se spomenuti Heket morao obratiti medijima i izjaviti da Ford nema namera da „ostavi na cedilu momke u plavom“.

On je dodao da bi takva odluka zapravo oštetila građane Amerike pošto bi učinila posao policajaca daleko težim, ali se slaže da policija i građani moraju da pronađu zajednički jezik, i odnos učine takvim da obe strane budu zadovoljne istim.

Dok su protestanti u prošlosti uglavnom dobijali šta su hteli agresivnim akcijama, ovo je bitka u kojoj će teško pobediti.

AutoRepublika

(6374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments