1. Home
  2. Vesti
  3. Lamborghini Aventador spreman da se pokloni publici
Lamborghini Aventador spreman da se pokloni publici
0

Lamborghini Aventador spreman da se pokloni publici

260
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanska marka saopštila je da više ne prima narudžbine za ovaj superautomobil.

Tako je Lamborghini Aventador i zvanično stigao do kraja karijere, iako proizvodnja još uvek nije obustavljena. No, rukovodstvo brenda istaklo je da više nije moguće naručiti novi primerak Aventadora i da je suštinski to ujedno i veliko finale dugog tržišnog ciklusa pomenutog modela.

Lamborghinijev as se oprostio od scene na grandiozan način, sa edicijom Ultimae koja je predstavljena u julu ove godine. Tada je najavljeno da će biti izrađeno 350 primeraka kupea i 250 jedinica kabrioleta. Od jula su ovi automobili rasprodati, te je tako stavljena tačka na priču o Aventadoru.

Koliko je veliki uspeh bio ovaj as sa V12 motorom za italijanskog proizvođača govori činjenica da je uspeo da potraje na tržištu deset godina, i da je došao do više od 10.000 prodatih vozila. Šta više, Aventador je samostalno ostvario bolji komercijalni rezultat nego svi ostali V12 modeli Lamborghinija u istoriji – oni su kumulativno imali tek nešto više od 7.000 registracija.

No, “razjareni bik” se ne oprašta od V12 agregata sa Aventadorom. Već je najavljeno da će ova pogonska jedinica opstati i da će biti u upotrebi i kod njegovog naslednika, no da će tada funkcionisati kao deo hibridnog pogonskog sklopa. Hibridni superautomobil trebalo bi da stigne 2023/2024. godine…

AutoRepublika 

(260)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments