1. Home
  2. Vesti
  3. Shell namerava da stvori veliku mrežu punjača za električna vozila
Shell namerava da stvori veliku mrežu punjača za električna vozila
2

Shell namerava da stvori veliku mrežu punjača za električna vozila

200
2
Podelite sa prijateljima:

Naftni gigant usmerava svoje poslovanje i na sve prisutnije baterijske automobile i motocikle. 

Shell će do 2025. godine posedovati vrlo razgranatu mrežu punjača za električna vozila, i plan je da do tog roka poseduju više od 500.000 terminala za punjenje na globalnom nivou. Tako anglo-nizozemska kompanija najavljuje da će se u budućnosti manje oslanjati na naftne derivate, a više na alternativne izvore energije za pokretanje četvorotočkaša.

Podsetimo, Shell je nedavno kupio Ubitricity, preduzeće koje se specijalizovalo razvoj mreže punjača za električne automobile. Tako da je jasno u kom smeru se kreće ovaj privredni entitet. U ovom trenutku, oni raspolažu sa 60.000 punjača u 14 zemalja, a cilj je da za svega četiri godine ta brojka bude veća od pola miliona. Shell planira da do 2030. godine na godišnjem nivou prodaje 560 TWh, što za punjenje električnih vozila, što za korišćenje u domaćinstvima.

No, to nije sve, jer ova kompanija želi da investira i u druge oblasti. Nameravaju da uvećaju proizvodnju biogoriva, potom vodonika kao i TNG-a. Posebna pažnja posvetiće se vodoniku, osim proizvodnje za upotrebu u FCEV automobilima, žele da on nađe primenu i u domaćinstvima.

AutoRepublika 

(200)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Renault Terminator

Ja samo na Schellovim pumpama sipam gorivo..dok ne dodjem u Srbiju😁.

Laki

Jak je V power!