1. Home
  2. Vesti
  3. Škodina akademija će se ove godine baviti reli izdanjem Kamiqa
Škodina akademija će se ove godine baviti reli izdanjem Kamiqa
0

Škodina akademija će se ove godine baviti reli izdanjem Kamiqa

113
0
Podelite sa prijateljima:

Škodina akademija iz Mlade Boleslave radi još od 2013. godine i predstavlja nešto nalik trenažnom školskom kampu čiji je zadatak da što bolje pripremi kadar za budući rad u fabrikama i tehničkim centrima češke marke. Svi znamo da već po nekoj tradiciji, godinama unazad, omladina iz ovog edukativno-praktičnog internata predstavlja plodove sopstvenog truda u vidu konceptnih automobila nastalih na temelju serijskih verzija Škodinih modela. Projektom rukovode iskusni inženjeri i stilisti koji rade u kompaniji. 

Tako je na primer prošle godine predstavljena Škoda Slavia, inače nastala na bazi relativno neuspešnog modela Scala. Kako bilo, imamo novost, a ona podrazumeva to da su se pitomci akademije opredelili čime će se baviti ovog puta. Tačnije, saznali smo koji će biti njihov osmi projektni zadatak.

Ranijih godina je uspostavljen običaj da se studije Škodinog podmladka predstavljaju tokom kasnog proleća ili pak na samom početku najtoplijeg doba u godini, ali ovaj put je, zahvaljujući novom korona virusu, sve to pomalo zakasnilo, pa krećemo tek sada u priču.

Ekipa od 25 studenata koji će učestvovati u ovoj avanturi je oformljena i odobrena tek pre par nedelja, pa su ovom prilikom u javnost dospeli i prvi crteži budućeg automobila. Naravno, voljom razvojnog tima. „Klinci“ će ovaj put svoju energiju usmeriti u viziju krosovera Kamiq, ali ne običnog, već primerka pripremljenog za nastup na reliju.

Serijski model Škode Kamiq

Fabrički tim poznat pod imenom Škoda Motorsport će pomoći omladini da ispuni zadatak na pravi način. Inače, ovaj tim nastupa u reliju oslanjajući se na popularni hečbek Škodu Fabiju. Trenutno je u pripremi nova generacija trkačke verzije utemeljene na taze, četvrtoj generaciji modela Fabia.

Kako sada stvari stoje, za premijeru ćemo morati da čekamo odgovarajući trenutak u 2022. godini, jer se s radom upravo počelo. Kako bilo, radujemo se rezultatima rada i uvek ohrabrujemo mlade ljude da se odvaže i pokažu šta znaju, konstantno se usavršavajući.

AutoRepublika

(113)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments