1. Home
  2. Vesti
  3. Neobičan autobus na arktičkim testovima
Neobičan autobus na arktičkim testovima
0

Neobičan autobus na arktičkim testovima

317
0
Podelite sa prijateljima:

U prošlosti smo u više navrata pisali o različitim nadgradnjama kamiona, pa i o onima koji podrazumevaju autobusku superstrukturu na šasiji kamiona. Sada donosimo kratku priču iz ruske Jakutije, gde su u toku testiranja novog autobusa marke Ural s oznakom Arctic. Primerak neobičnog vozila sa slika je prevalio testnu distancu od šest i po hiljada kilometara od grada Mijas i više od dve hiljade kilometara u Jakutiji, uključujući i zimsku rutu na reci Lena, onu između Jakutska i Batamaija.

U probnu vožnju su uključeni spefcijalisti fabrike automobila, a tim se sastoji od testnih vozača i inženjera, kao i od strane ostalih zaposlenih u Centru za standardizaciju i metrologiju Jakutska.

Iz opšte kulture, kao i na osnovu prikazanog na priloženim fotografijama, jasno je zašto je baš ovaj region izabran za testiranja autobusa s indeksom Arctic. Naime, tamošnji mediji su preneli da je najniža registrovana temperatura vazduha tokom perioda ispitivanja, pala na minus 45°C.

Iz fabrike su izvestili da „su sve odluke koje je konstruktor doneo tokom razvoja projekta opravdane, što se moglo zaključiti za vreme ispitivanja, i da su svi sistemi na vozilu radili pravilno.“ Kao što možete i videti na fotografijama, nadgradnja nudi smeštaj za 22 osobe, a utemeljena je na Uralovoj šasiji iz porodice teškaša komercijalne oznake Tornado-U.

Shodno tome, postavka se razlikuje u odnosu na ostale Uralove kamione. Ovo vozilo pokreće dizel motor YaMZ-536 koji razvija 240 konjskih snaga uz obrtni moment od 1.130 njutn metara, kada je u zenitu. Pogonska jedinica je uparena s petostepenom menjačkom kutijom YaMZ-1105. Osovine su plod sopstvenog razvoja ruske kompanije, dok su na točkovima montirane gume koje se kotrljaju u radnom ritmu nakon što su napunjene vazduhom pod niskim pritiskom (takoreći „poluizduvane“).

Novi projekat je delimično finansijski podržan od strane Ministarstva obrazovanja i nauke Ruske Federacije. Na temelju ovako složene opreme, pored novog autobusa je planirano i da se predstavi vozilo tipa „arktičke drumske kompozicije i s funkcionalnim transportnim modulom.“

AutoRepublika

(317)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments