1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ima plan za globalnu dominaciju
Volkswagen ima plan za globalnu dominaciju
6

Volkswagen ima plan za globalnu dominaciju

441
6
Podelite sa prijateljima:

Dizelgejt je za čelnike VW-a već gotova stvar. 

Rukovodstvo Volkswagena koji čini srž istoimene automobilske grupacije, navelo je nakon sastanka u četvrtak da je uspostavljen novi plan za „globalni nastup“ odnosno za preuzimanje primata na globalnom nivou.  U centru plana je redefinisanje načina proizvodnje i postavljanje novih standarda.

Želja je da sve fabrike postanu uniformisane u procesu proizvodnje i sklapanja vozila, te da će to doprineti brzini i efikasnosti rada. Čelnici Volkswagena navode da je cilj da 2025. godine proizvode najmanje 30% više automobila nego što će to uraditi za kalendarsku 2018. godinu.  Očekuje se da se kroz standardizaciju proizvodnje u svim pogonima ostvare uštede od najmanje 1,5 milijardi evra na godišnjem nivou.

Ušteđeni novac biće dalje preusmeren u istraživanje novih materijala i alternativnih goriva. Kao jedno od najjačih oružja za globalni primat, u Volkswagenu vide MEB platformu. Ova arhitektura biće osnova čitavog niza električnih automobila sa oznakom „narodnog automobila“. Prognoze kažu da će MEB imati primenu kod čak 27 modela, a do isteka „roka trajanja“ Volkswagen će proizvesti najmanje 10 miliona automobila koji će biti postavljeni na ovoj platformi.

Rukovodstvo VW-a posvetilo je posebnu pažnju i nadolazećem Golfu osme generacije, za koji veruju da će biti nova prekretnica za još svetliju budućnost ove marke.

 

(441)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Nikada njima nije bio problem da proizvedu puno vozila, problem je prodati toliko više četvorotčkaša. Uzgred, nisam ni pomislio da će im pasti na pamet da deo ušteda prenesu na niže maloprodajne cene. Kakva aždaja od grupacije, samo čekam kada će da objave poziv sa SMS brojem da im se uplate donacije.

Renault Terminator

Ja bih prije rekao da imaju plan kako da stave tacku na autoindustriju sa SUS motorima.

Odesza

A sami su najvili enormna ulaganja u te iste SUS motore… kroz 10-tak godina

Renault Terminator

Pa da ih „sahrane“ jednom za svagda.Ako se neko pametan ne nadje pa im zatvori fabrike i tako spasi ostale proizvodjace

Mad Max

Nema potrebe za daljim trudom. VW je dominirao automobilskom industrijom putem dizelgejta…… Jednostavno uspeo je da je realno rečeno uništi….

Boris

Ne iznenađuje da plan za globalnom dominacijom potiče iz Nemačke