1. Home
  2. Vesti
  3. Nove informacije u vezi sa narednom generacijom BMW-a Serije 7
Nove informacije u vezi sa narednom generacijom BMW-a Serije 7
2

Nove informacije u vezi sa narednom generacijom BMW-a Serije 7

374
2
Podelite sa prijateljima:

Bavarci spremaju velike promene za sledeću iteraciju „sedmice“. 

Krunski dragulj BMW-a, kada je reč o sedan modelima, čuvena Serija 7 prolazi kroz period transformacije. Nadolazeći model biće ponuđen sa standardnim SUS agregatima, ali i kao plug-in hibrid. Osim toga, u planu je da Serija 7 dobije i svoje električno izdanje.

Nove informacije koje su se pojavile na internetu govore o motorizaciji nove „sedmice“. BMWblog tvrdi na osnovu podataka koje je dobio od neimenovanih izvora, da će u ponudi biti varijante 735d i 740i. Oba koriste trolitarske redne šestake, s tim da je prvi dizelaš, a drugi benzinac. Prema onome što piše navedeni sajt, i 745e će ostati deo game.

Osim toga, ističe se da će nova Serija 7 imati čak dve M Performance verzije. Navodi se da će oba ovakva izdanja zapravo biti elektrifikovana, s tim da će jedan biti plug-in hibridni model, a drugi čisti EV.

Kada je reč o plug-in hibridu, on će zameniti aktuelni 750i sa V8 agregatom. Umesto ove pogonske jedinice koristiće se hibridni sklop trolitarskog benzinskog agregata i elektromotora. Ukupna snaga trebalo bi da premaši 500 ks.

BMW Serija 7 - aktuelno izdanje
BMW Serija 7 – aktuelno izdanje

Vrh ponude kod Serije 7 u ovom trenutku je M760Li, ali će on svoje mesto prepustiti električnom modelu. Kakvu će oznaku taj model nositi još uvek nije jasno. Govori se o Mi7, pa i7 M60, ali nema ni najmanje naznake da bi ijedna od ovih oznaka mogla da završi na finalnom proizvodu.

Električna uzdanica trebalo bi da koristi dva elektromotra, s tim da će vozaču na raspolaganju biti najmanje 650 ks. BMWblog piše da će baterija imati kapacitet 100 kWh, te da bi ovako opremljena alternativna „sedmica“ mogla da ima domet do 640 km.

Ono što je od ranije poznato, to je da će i7 definitivno predstavljati „standardno“ električno izdanje Serije 7. Ovde se govori takođe o dve varijante. Veruje se da će u ponudi biti modeli sa oznakama i740 i i750, s tim da će prvi imati pogon samo na zadnjoj osovini.

To nas navodi da pomislimo da će verovatno samo i740 imati jedan elektromotor, dok će i750 raspolagati sa elektromotora i pogonom na obe osovine. Nema preciznih informacija o tome sa koliko „konja“ će se moći pohvaliti navedeni električni modeli, ali BMWblog tvrdi da je to između 350 i 450 „grla“.

Ono što se može zaključiti jeste u skladu sa ranijim najavama rukovodilaca bavarske marke, a to je da će mamutski V12 agregat definitivno otići u zaborav. Sa narednom Serijom 7 BMW otvara novo poglavlje u svojoj istoriji.

AutoRepublika 

(374)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
TNT

Nema veze sa temom, ali ima sa viškom vremena za vreme trajanja karantina 😀 – lična iskustva za Bmw Parking Assistent Plus opciju su kao što slede. Sistem se sastoji od parking senzora napred, pozadi i bočno + 4 kamere koje kreiraju tzv „surround” pogled. Prvenstveno je namenjen samostalnom parkiranju. Za razliku od nekih drugih sistema, parkiranje je uvek hodom unazad i sistem uvek parkira automobil tako da je centriran na parking mestu, bez mogućnosti odabira položaja – to npr. čak i Nissan bolje rešava. Najveća prednost kod BMW je u tome što automobil radi praktično sve – kada započne… Pročitaj više »

moron

TNT,
Greh je da ovo Tvoje (zaista vredno korisničko iskustvo) ostane samo u komentaru.
Mislim da bi AR trebalo nešto u vezi sa time da učini 🙂
A Tebi – hvala.
Bilo je zadovoljstvo čitati. I tek sada malo bolje razumem Tvoje ranije povremene kritike na račun lošeg prikaza kamera 360 na pojedinim modelima ( pominjao si u tom kontekstu Nissan, Pežo … ) …