1. Home
  2. Prezentacije
  3. Predstavljen najveći kineski SUV: Hongqi LS7
Predstavljen najveći kineski SUV: Hongqi LS7
2

Predstavljen najveći kineski SUV: Hongqi LS7

5.51K
2
Podelite sa prijateljima:

Kineski koncern čiji je kapital u rukama Vlade Narodne Republike Kine, FAW je tokom prethodnih godina ulagao ogromna sredstva kako bi uspostavio premijum marku Hongqi. Investicije nisu utrošene uludo, pa je tako predstavljena gama civilnih modela iz serije H, a ona uključuje limuzine i krosovere, dok će manja porodica modela Q tek biti predmet širenja, a u planu je razvoj i sportskih četvorotočkaša koji će biti indeksirani kao serija S.

Ali, za imidž kineske marke će od presudnog značaja svakako biti najskuplja i najprestižnija serija modela L, a upravo u četvorotočkašima iz te palete se voze i rukovodici najmnogoljudnije države na svetu. Uskoro će debitovati i nove limuzine iz te serije, a to znamo jer se po globalnoj mreži vrzmaju fotografije kamufliranih prototipova iz te familije. Ali, pre toga je uprava FAW-a rešila da svetu predstavi perjanicu s povišenom pozicijom sedenja, model Hongqi LS7.

Na specijalno organizovanom događaju zatvorenog tipa, unutar fabričkog kompleksa je istovremeno predstavljeno nekoliko modela, pa je to razlog zašto više pojedinosti o vozilima i nije obelodanjeno. Ali, neka opšta ideja konstruktora nam je posve jasna.

Veličina novog krosovera zvanog Hongqi LS7 jeste uporediva s dimenzijama koje nudi Cadillac Escalade ili pak Lincoln Navigator. Podsetićemo da su te grdosije duge između 5,3 i 5,4 metara u standardnim izdanjima, dok je prema preliminarnim podacima kineski džin još duži, i to 5,5 metara od najisturenijeg do najzabačenijeg dela branika!

Hongqi LS7 je oslonjen na okvir, na šta je „nadzidana“ karoserija. Opremljen je nezavisnim vešanjem za svaki točak zasepno, dok je sam stil vozila izveden u duhu korporativnog identiteta koji je kreirao bivši šef dizajna ostrvske marke Rolls-Royce. Pričamo o čoveku koji se zove Žil Tejlor i koji je u FAW stigao tokom 2018. godine.

Nažalost, primetićete da nemamo fotografije iz putničke kabine jer još uvek jednostavno nisu dostupne, ali možemo sa izvesnošću da podelimo s vama da će spisak dodatne opreme svakako biti impresivan.

Ako se „civilna“ verzija modela o kom smo više puta pisali, a koji nosi naziv Hongqi E-HS9 ne može kupiti bez da se oslanja na električni pogon, onda će se mnogi obradovati kada pročitaju da ovaj LS7 pod haubom krije pravi V8 turbobenzinski motor s direktnim ubrizgavanjem goriva.

Navodi se da je razvijen od strane koncerna FAW i Centralnog istraživačkog instituta Kine. Radna zapremina termičkog motora nije objavljena, ali jesu glavne tehničke karakteristike. Veliki motor će nuditi 659 konjskih snaga i 850 njutn metara maksimalnog obrtnog momenta! Zapravo, svi modeli s oznakom L iz porodice vozila marke  Hongqi će se oslanjati na ovu pogonsku grupu kao glavnu. Ona će zameniti atmosferski V12 motor koji se nalazi u trozapreminski konfigurisanim vozilima aktuelne generacije.

Ostale pojedinosti, a njih je očito poviše, biće javna stvar onda kada bude organizovana prava „punomasna“ premijera. Najave o tome nagoveštavaju da bi se to trebalo desiti pre nego dočekamo Novu godinu.

Uzgred budi rečeno, sličan kineski automobil već postoji, odnosno iznedrila ga je automobilska industrija Kine. Zove se Beijing BJ90, i kao takav predstavlja legalnu repliku Mercedesovog SUV-a s nalepnicom na kojoj stoji GL.

AutoRepublika

(5514)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Neko is mase

Sta predstavlja trozapreminska konfiguracija? Sedan? Three box design?

ping pong

pa jasno odvojen prostor za motor, putnike i prtljag….da kao kod sedana recimo