1. Home
  2. Prezentacije
  3. Kia prikazala ažurirani Picanto (GALERIJA)
Kia prikazala ažurirani Picanto (GALERIJA)
4

Kia prikazala ažurirani Picanto (GALERIJA)

282
4
Podelite sa prijateljima:

Južnokorejski proizvođač predstavio je restilizovani model Picanto.

Uprkos tome što sve češće čujemo priče kako je A segment „mrtav“, još nema masovnog povlačenja iz ove klase. Tako ni korejski brendovi nemaju nameru da odustanu od gradskih mališana.

Kia Picanto je tako „zategla bore“ koje je u međuvremenu dobila. Restilizacija je bila zaista obimna i promene su evidentne na svim poljima.

Kada je reč o eksterijeru, promenjen je oblik rešetke, blago je izmenjena i prednja svetlosna grupacija, dok je zadnja svetlosna grupa sada izvedena u LED tehnologiji. Kupcima je dostupno deset opcija kada je u pitanju boja vozila, kao i točkovi od 14 ili 16 cola.

Veće promene zadesile su trimove GT-Line i X-Line. Oba su dobila drugačije odbojnike, s tim da je GT-Line dobio i veći usisnik za vazduh na prednjem delu vozila, kao i nove LED „maglenke“, dok se X-Line, koji koketira sa krosover izgledom, sada može pohvaliti sa novim zaštitnim lajsnama i plastičnim oplatama.

U kabini, osim kvalitetnijih upotrebljenih materijala, najveća novina je digitalna instrumentalna tabla od 4,2 inča, kao i displej za kontrolu ažuriranog informativno-zabavnog sistema sa dijagonalom od 8 inča.

Što se tiče palete motora, ona je u suštini ista kao i pre restilizacije, ali su agregati ažurirani zarad smanjivanja emisije štetnih gasova. Uvodna pogonska jedinica je atmosferski trocilindraš zapremine 1 litra koji isporučuje 66 ks. Sledi ga 1,2-litarski četvorocilindraš sa 84 ks, dok je vrh ponude turbo jednolitarski agregat sa tri cilindra koji razvija 100 ks.

Sva tri motora dolaze upareni sa petostepenim manuelnim menjačem, ali Korejci najavljuju da će u ponudi biti i novi petostepeni automatik.

Kia je mnogo uradila na planu aktivnih bezbednosnih sistema. Ažurirani Picanto raspolagaće sa upozorenjem na vozila u „mrtvom uglu“, potom asistenciju za održavanje automobila u traci koja može biti aktivirana samo na auto-putu. Tu je i tzv. hill assist, odnosno sistem za pomoć pri kretanju na uzbrdici, a nadležni kod korejskog brenda ističu i da su dodatno revidirali i unapredili ESP.

Osvežena Kia Picanto trebalo bi da se nađe u prodaji do kraja tekuće godine.

AutoRepublika

(282)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
gavrilo

i danas mi krivo sto poslusah zenu, a ne sebe pa kupih joj smart 44 umesto ovog malog lepotana…

moron

„dok je vrh ponude turbo jednolitarski agregat sa tri cilindra koji razvija 100 ks.“ Gde to? U Obali Slonovače/Bjelokosti?

A u Srbiji čak i i30 i dalje samo sa 1,4 MPI …

Nemojte ovakve vesti prenostii, samo dobijem napad besa i tuge …

S mile

Jes bre, bas juce pogledaj cene za Hyundaie i vidim da za I30 ima 1.4 L 100ks motor… Da je bar jeftiniji….

D_C

Pa dobro, sta ocekujes kad i ovde na forumu se vise preferira atmmosferski motor sa 4 cilindra koji ce da traje i traje za razliku od ovih sto su za kosilice za travu. Onomad ispade Fiatov 1.4 najbolji motor u tom cenovnom rangu, svi ga nahvalise. I ko je onda kriv kada proizvodjac i uvoznik ispostuju zelje vecine na trzistu?