1. Home
  2. Vesti
  3. Citroen je već pripremio unapređenje za električni C4
Citroen je već pripremio unapređenje za električni C4
4

Citroen je već pripremio unapređenje za električni C4

266
4
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka je vrlo zadovoljna sa uspehom ovog EV modela, ali planiraju da ga konstantno usavršavaju.

Nova generacija Citroena C4 donela je velike promene. Napuštena je klasična hečbek forma, a novitet je uzeo oblik kupeolikog krosovera i smestio se na CMP platformu. Citroenovi inženjeri maksimalno su rastegli ovu arhitekturu kako bi je iskoristili kao bazu za vozilo iz C segmenta, a jedan od razloga za upotrebu navedene platforme jeste mogućnost EV izdanja.

Predstavnici galskog brenda za odnose sa javnošću ističu da električni C4 ima odličnu prodaju na nekoliko vrlo važnih tržišta, pre svega u domicilu, ali i u Nemačkoj. Stoga je vrlo važno da se EV varijanta unapređuje, pre svega na onim poljima gde je “najtanja”.

Električni krosover sa duhovnim pretkom.

Tu se pre svega misli na domet, koji prema WLTP protokolu za aktuelni Citroen e-C4 iznosi 350 km. U razvojnom centru “ševrona” rešili su da uvećaju autonomiju kretanja uz minimalne izmene na samom vozilu.

To će učiniti kroz primenu pneumatika sa manjim otporom kotrljanja, uvođenjem toplotne pumpe za grejanje automobila, a planiraju da porade i na menjaču. Veruju da će sa tim promenama rejon u kojem će električni C4 moći da se kreće porasti za nekih 7%, odnosno za otprilike 25 km.

U prevodu, baterijski kupe-krosover bio bi u stanju da prevali 375 km sa potpuno napunjenom baterijom. Automobilski novinari iz Francuske uvereni su da će Citroen unapređenja predstaviti naredne godine, i to verovatno na pariskom auto-salonu.

AutoRepublika 

(266)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
DUDE

Ove farove nikako da svarim…

Probao

kad jedan od retkih ko je imao prilike da isproba ovo vozilo, wltp domet od 350km moze samo da se sanja. Mesta za unapredjenja ima puno, iako generalno auto nije los. Meni licno mnogo ruzan, ali je uzivo pomalo deluje robustan, i da ne zaboravimo ponovo da je ruzan. Sa tim ogranicenim dometom, auto nit je za grad jer jer veliki nit je za neka dalja putovanja zbog baterije. Auto za korporacije da ulupaju 35 hiljada evra da budu zelene, eto.

Iznogud

Hehehe, dakle kao što znamo dildo, Auto za kuac!
Odaću ti tajnu, Možda nisi čuo, mali gradski auti su od 4.2m.🤪🍻😂

TheStig

Viđam ih već po gradu (c4 generalno ne elektricne). Jedini „kvalitet“ jeste da je drugaciji u odnosu na druge automobile uz napomenu kao sto rece gospodin iznad da je ružan 😂Unutrasnjost kao da je dizajnirao psihopata sa sjekirom. Svjetla necu da komentarišem, kopija Tupsonovih svjetala. Ruzan detalj i tamo i ovamo. Počeli su da mnogo brljaju sa led osvjetljenjem svi generalno. Umjesto da ucine automobile pozeljnijim sad su ruzniji.

A o c4 dildeku necemo ni da pricamo. Jos jedna varijacija na temu „Propale Briselske tehnologije“ 😂