1. Home
  2. Vesti
  3. Jeep Gladiator se verzijom FarOut oprašta od evropskog tržišta
Jeep Gladiator se verzijom FarOut oprašta od evropskog tržišta
0

Jeep Gladiator se verzijom FarOut oprašta od evropskog tržišta

99
0
Podelite sa prijateljima:

Pikap srednje veličine Jeep Gladiator izašao je na tržište u proleće 2019. i baziran je na istoj platformi na kojoj se nalazi Wrangler JL. Vredi napomenuti da je Gladiator postao prvi pikap američkog brenda otkako je 1992. godine obustavljena proizvodnja modela Comanche. Jeep Gladiator se trenutno prodaje na evropskom tržištu, ali će model uskoro morati da se oprosti od njega.

Stellantis je najavio da Jeep Gladiator napušta tržište starog sveta, jer brend namerava da u budućnosti ovde prodaje samo elektrifikovane modele (a Gladiator je opremljen tradicionalnim dizel motorom). Evropska linija sada uključuje hibride Renegade, Compass, Wrangler i Grand Cherokee, kao i krosover Avenger, koji ima potpuno električnu verziju.

Podsetimo, prema planu kompanije, do 2025. godine Jeep će moći da ponudi Evropljanima još tri potpuno „zelena” modela, uključujući „kockasti” Recon i „zaokruženi” Wagoneer S. Kompanija je zakazala potpunu tranziciju. na prodaju isključivo električnih modela do kraja 2030. godine.

Da bi oproštaj od evropskog tržišta bio nezaboravan za fanove Jeepa Gladiatora, kompanija je odlučila da izda specijalnu finalnu seriju, koja je nazvana FarOut. Vredi napomenuti da u Sjedinjenim Američkim Državama takođe postoji opcija sa takvim trimom, a zasnovana je na verziji Gladiator Rubicon, dok je stara verzija zasnovana na Overlandu.

Oproštajni Jeep Gladiator FarOut biće ponuđen Evropljanima sa karakterističnim detaljima u vidu sjajnih crnih aluminijumskih felna od 18 inča, cevastih podmetača iz Mopara, crnih nalepnica na blatobranima, kao i metalne ploče koja označava specijalnu verziju, koja je koji se nalazi na poklopcu tovarnog prostora. Ovaj automobil ima tvrdi krov u boji karoserije, koji se sastoji od tri dela.

Unutrašnjost Gladiatora FarOut je obložena kožom McKinley, a sedišta su opremljena funkcijom grejanja. Automobil je dobio audio sistem Alpine sa devet zvučnika. Opcije uključuju pretinac za skladištenje na zadnjem sedištu koji se može zaključati, preklopni poklopac za teret, opcioni meki krov i utičnicu od 400V/230V AC.

Ispod haube oproštajne verzije pikapa nalazi se trolitarski V6 dizel motor, čija je snaga 264 konjske snage, a maksimalni obrtni moment je 600 Nm. Motor je uparen sa osmostepenim automatskim menjačem TorqueFlite. Vozilo je opremljeno Jeepovim sistemom pogona na sva četiri točka Selec-Trac 4×4.

Specijalna verzija Jeepa Gladiatora FarOut je već dostupna za naručivanje. Na jednom od najvećih evropskih tržišta, Nemačkoj, početna cena je 77.500 evra.

AutoRepublika

(99)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments